Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της επίθεσης σε οδηγό λεωφορείου για μια… παρατήρηση – Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Επίθεση από μια παρέα πέντε νεαρών επιβατών κατήγγειλε ότι δέχθηκε οδηγός αστικού λεωφορείου, στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση σε οδηγό λεωφορείου από έξι άτομα

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης σε εν κινήσει λεωφορείο γραμμής του ΟΑΣΘ (σε δρομολόγιο που εκτελείται από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης), επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι νεαροί είχαν κατέβει από το λεωφορείο, αλλά διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για τη λάθος στάση, οπότε επιχείρησαν να επιβιβαστούν εκ νέου στο όχημα. Ένας εξ αυτών φαίνεται πως κράτησε την πόρτα ανοιχτή για να ανεβούν οι φίλοι του, με συνέπεια ο οδηγός να τους επιπλήξει.

Ακολούθησε, σύμφωνα με την καταγγελία, φραστική αλλά και σωματική επίθεση εναντίον του. Στο λεωφορείο επικράτησε αναστάτωση και κάποιοι από τους επιβάτες έσπευσαν να βοηθήσουν τον οδηγό, ο οποίος από τα χτυπήματα τραυματίστηκε στο χέρι σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον εαυτό του.

Το θύμα απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νεαπόλεως – Συκεών, όπου υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων.

Μιλώντας για το περιστατικό στο ThessToday.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας τόνισε: «Έχουν συμβεί πολλά και με οδηγούς του ΟΑΣΘ αλλά και με άλλους εργαζόμενους σε άλλες υπηρεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι «βλέπουμε να εντείνονται όλο και περισσότερο αυτά τα φαινόμενα και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο οδηγός δεν πρέπει να είναι απροστάτευτος. Πρέπει να μπουν καμπίνες οδηγών ώστε να είναι απομονωμένοι, για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών και όχι να είναι έρμαιο μερίδας επιβατών με παραβατική συμπεριφορά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ