Θεσσαλονίκη: Τι απαντά η Drag Queen που διάβασε παραμύθια σε παιδιά – Ένταση on air στο «Πρωινό»

Ένταση επικράτησε στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1 ανάμεσα στην drag queen που διάβασε παραμύθια σε παιδιά σε νηπιαγωγείο της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, έναν δικηγόρο που έστειλε εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας για την εκδήλωση και τον Γιώργο Λιάγκα.

Κατερίνα Λάσπα: Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις της για τις Drag Queens και τα παιδιά

«Ήταν περίπου 30 παιδάκια, ηλικίας 3 έως 13 ετών, με τους γονείς τους στην αίθουσα. Ξεκινήσαμε ρωτώντας τα ονόματά τους, μετά το αγαπημένο τους χρώμα, για να σπάσουμε τον πάγο και να μπούμε σε ένα κλίμα. Ακολούθησε η ανάγνωση του παραμυθιού που έχει γράψει ο Κωνσταντίνος Μαραγκός και μετά από αυτό, ρωτήσαμε τα παιδιά πώς αισθάνονται και όλα τα παιδιά ήταν πολύ χαρούμενα», ανέφερε αρχικά ο Κωνσταντίνος, με το καλλιτεχνικό όνομα Rawbee Candles, για την πολυσυζητημένη εκδήλωση.

«Εγώ δεν πήγα σε αυτή την εκδήλωση για να σεξουαλικοποιήσω τα παιδιά ή για να τους πω οτιδήποτε σχετικά με τον δικό μου σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη δική μου ταυτότητα φύλου. Πήγα σε αυτή την εκδήλωση ως καλλιτέχνης για να διαβάσω ένα παραμύθι στα παιδιά με έναν θεατρικό τρόπο και πιστεύω ότι τα παιδιά το καταλάβαν αυτό», είπε επίσης όταν ρωτήθηκε εάν κάποια παιδιά είχαν απορία για την εμφάνισή του.

Θεσσαλονίκη: Παιδιά άκουσαν παραμύθια από Drag Queen

«Χρησιμοποιήσαμε τη ΛΟΑΤΚΙ σημαία για να ρωτήσω τα παιδάκια ποιο είναι το αγαπημένο τους χρώμα και στη συνέχεια τα ρωτήσαμε αν ξέρουν τι είναι αυτή η σημαία. Και είχα πάρα πολλές απαντήσεις, η αγαπημένη μου απάντηση ήταν ότι είναι η σημαία της χρωματιστοχώρας» εξήγησε.

Για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, απάντησε: «Οι αντιδράσεις όλες αυτές απαντούν από μόνες τους. Όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι, γιατί ζούμε σε μια δημοκρατία, να εκφράζουν τη γνώμη τους με όποιον τρόπο θέλουν δημόσια. Παρόλα αυτά, είναι στον κάθε άνθρωπο να έχει αναπτύξει μια κριτική ικανότητα ώστε να μπορεί να κρίνει τι είναι άποψη και τι δεν είναι».

Στη συνέχεια στην εκπομπή μίλησε ο δικηγόρος, Χαράλαμπος Κατσιβάρδας, ο οποίος έχει στείλει εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας με το οποίο διαμαρτύρεται για αυτή την εκδήλωση. Ο κ. Κατσιβάρδας είπε ότι το υπουργείο Παιδείας εποπτεύει οποιαδήποτε εκδήλωση σε σχολικό περιβάλλον και οφείλει να προασπίσει την ψυχοσύνθεση των παιδιών, ενώ εξήγησε τι ήταν αυτό που τον ενόχλησε. «Έχουμε έναν σφετερισμό των Χριστουγέννων και μια έμμεση προπαγάνδα συγκεκριμένων πεποιθήσεων μιας συγκεκριμένης ομάδας» δήλωσε.

Ο Γιώργος Λιάγκας επέμενε να μάθει πού κατάλαβε ότι υπήρχε προπαγάνδα. Ο δικηγόρος επανέλαβε ότι πρόκειται για προσηλυτισμό από συγκεκριμένη ομάδα και οι τόνοι ανέβηκαν.

Την ίδια ώρα τον γύρο των social media κάνει ένα παλαιότερο βίντεο της Drag Queen, RawBee Candles, με τον ίδιο να απαντά σε υβριστικά σχόλια αναφέροντας: «15 χρονών άτομα τώρα να βρίσω; Εδώ 15 χρονών άτομα δεν π@@@ω. Παραλίγο να μπω φυλακή σε μια φάση» ακούγεται να λέει στο βίντεο το οποίο έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στο Twitter.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ