Θεσσαλονίκη: Στοιχεία-σοκ για το περιστατικό bullying – Δύο φορές ανάγκασαν την 8χρονη να γλείψει τουαλέτα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την καταγγελία που έχει προκαλέσει σοκ, περί ακραίου περιστατικού bullying σε βάρος μαθήτριας της Β’ τάξης δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί το πόρισμα της ΕΔΕ για την υπόθεση του εξαναγκασμού της 8χρονης μαθήτριας να γλείψει τούρκικη τουαλέτα επειδή έχασε σε παιχνίδι.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης κ. Χαράλαμπος Χατζηπαναγιώτου στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus, το περιστατικό έγινε σε ώρα μαθήματος του ολοήμερου δημοτικού σχολείου και όχι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου υποστήριξε ότι τα εμπλεκόμενα παιδιά παραδέχθηκαν το γεγονός ωστόσο μεταθέτουν τις ευθύνες το ένα στο άλλο, την ώρα που όπως είπε οι δάσκαλοι υποβιβάζουν το γεγονός.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος της οικογενειας της 8χρονης, “ένας από τους δύο επιβλέποντες εκπαιδευτικούς είπε στο παιδί με οργίλο ύφος ‘επειδή εσύ έγλειψες σ@@@@, εγώ θα χάσω τη θέση μου’”;

Όπως είπε ο κ. Χατζηπαναγιώτου, οι γονείς των παιδιών, που εμπλέκονται, δεν εκδήλωσαν μία συγγνώμη ή μία συμπάθεια στο παιδί. Απλώς επιβεβαίωσαν, ότι το περιστατικό έλαβε χώρα. Μεταφέρουν την άσκηση βίας το ένα στο άλλο. «Ναι το κάναμε, αλλά δεν είμαστε αυτοί, που την ανάγκασαν», συμπλήρωσε.

Όπως περιέγραψε, όλα έγιναν “στις 16 Γενάρη, 2:20-2:25 το μεσημέρι κατά τη δεύτερη διδακτική ώρα του ολοήμερου. Η εκπαιδευτικός, που ήταν υπεύθυνη για την επιστασία και διδαχή, επέτρεψε στα παιδιά, με την προϋπόθεση, ότι είχαν κάνει τις εργασίες τους για την επόμενη μέρα, να εξέλθουν και να παίξουν στους σχολικούς διαδρόμους ή στον αύλειο χώρο, αν και απαγορεύεται η έξοδος των παιδιών από την αίθουσα διδασκαλίας, παρά μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο με τη συνοδεία δασκάλου. Το θύμα, ένα παιδί ιδιαίτερα ντροπαλό, επειδή είχε την ανάγκη να παίξει, παρακάλεσε συμμαθητές της, που έπαιζαν λάστιχο, να παίξει μαζί τους. Αυτά δέχθηκαν, με την προϋπόθεση, ότι θα εφάρμοζε τη δοκιμασία, που θα της έθεταν. Το παιδί αποδέχθηκε, χωρίς να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα και ελπίζοντας, ότι αυτό δεν θα ισχύσει. Έχασε και τα παιδιά την οδήγησαν στις τουαλέτες, με μία άσκηση βίας, την πίεσαν και το έκανε. Το πιο φρικιαστικό είναι, ότι μετά της απαγόρευσαν να πλύνει το στόμα της. Συνέχισαν το παιχνίδι, αλλά τα άλλα παιδιά, που έχαναν αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη δοκιμασία, λέγοντας, ότι για εμάς δεν ισχύει αυτό. Επαναλήφθηκε δεύτερη φορά το ίδιο πράγμα για το κοριτσάκι, μόλις έχασε ξανά στο παιχνίδι. Είναι φοβερό ως προς την έμπνευση και την υλοποίηση”, είπε ο δικηγόρος και πρόσθεσε:

“Όταν σχόλασε το παιδί ανακοίνωσε στη μητέρα της, ότι επιτέλους την έπαιξαν τα παιδιά και εκεί ξέσπασε σε κλάματα… ‘αλλά με υποχρέωσαν να κάνω αυτό’. Όλοι είναι συγκλονισμένοι, το παιδί παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο, δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνο του και ξυπνάει λέγοντας ‘γιατί εγώ’. Δεν έχει πάει ακόμη στο άλλο σχολείο, γιατί δεν μπορεί”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.