Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον Μιχάλη Κωσταράκο – Έστειλε στεφάνι ο Ακάρ

Σε κλίμα οδύνης έγινε η κηδεία του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ και πρώην προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της Ε.Ε., στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου στην Θεσσαλονίκη.

Μιχάλης Κωσταράκος: Σήμερα η κηδεία του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Παρόντες ήταν  οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και της πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης της πόλης.

Κηδεία Μιχάλη Κωσταράκου

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβας. Αγήματα του Στρατού είναι από νωρίς στο προαύλιο του Ιερού Ναού το οποίο έχει κατακλυστεί από στεφάνια. Ανάμεσά τους, και αυτό που απέστειλε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, voria.gr.

Κηδεία Μιχάλη Κωσταράκου

Κηδεία Μιχάλη Κωσταράκου

Ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 67 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο 424  Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Μιχαήλ Κωσταράκος υπήρξε αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την 1η Νοεμβρίου του 2011 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2015. Από τις 6 Νοεμβρίου 2015 μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2018 διετέλεσε πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχε τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ