Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για πλημμελήματα στους 15 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας στους 15 συλληφθέντες, κατά τη χθεσινή επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του εργαστηρίου φαρμακολογίας στο ΑΠΘ. Η κατάληψη έγινε λίγα 24ωρα έπειτα από την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό».

Οι 15 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, η εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε εις βάρος τους δίωξη για τα εξής πλημμελήματα: διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων.

Οι πρώτες τέσσερις πράξεις είναι από κοινού, ενώ οι δύο τελευταίες συνδέονται με τα κοντάρια και τις ασύρματες συσκευές που βρέθηκαν στο σημείο της κατάληψης. Ένας εκ των συλληφθέντων διώκεται για συνέργεια στις πράξεις της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι συλληφθέντες είναι οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών. Ορισμένοι είναι εν ενεργεία προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν την προβλεπόμενη από το νόμο αναβολή.

Ο χώρος έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου οδηγήθηκαν οι 15 συλληφθέντες, είχε μετατραπεί από νωρίς σε φρούριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ