Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες εικόνες μετά την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ – 15 προσαγωγές

Ολοκληρώθηκε από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. η επιχείρηση εκκένωσης της νέας κατάληψης σε χώρο του ΑΠΘ που βρίσκεται σε εργαστήριο τμήματος της Φαρμακευτικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη.

Στον χώρο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία εισαγγελέα.

Σημειώθηκαν 15 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο, που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

ΑΠΘ- κατάληψη

Εντός του χώρου όταν έγινε η επέμβαση της Αστυνομίας υπήρχαν άτομα τα οποία προσπάθησαν να αντιδράσουν απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, αυτοσχέδια όπλα και πυροσβεστήρες.

ΑΠΘ- κατάληψη

Η νέα κατάληψη είχε πραγματοποιηθεί ως απάντηση από ομάδες του αναρχικού χώρου για την εκκένωση της κατάληψης στο Στέκι του Βιολογικού.

Στις 8:00 αντιεξουσιαστές έχουν καλέσει συγκέντρωση υπέρ της κατάληψης.

Τι δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τόνισε ότι “το υπουργείο και η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν το χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου.

Είναι ένα θετικό παράδειγμα.  Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρόκειται για απροκάλυπτη βία που καταδικάζεται απερίφραστα από όλους.  Η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους,  άρα θα πρέπει κανείς να εμβαθύνει με αφορμή αυτό το περιστατικό Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας, το οποίο είναι ευθύνη της πρυτανικής αρχής, θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες και συνεργασία με την Αστυνομία όταν χρειάζεται»

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ