Θεσσαλονίκη: Πέθανε η «γιαγιά με τα τερλίκια» σε ηλικία 93 ετών

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η γιαγιά από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε συλληφθεί το 2019 γιατί πωλούσε… τερλίκια σε λαϊκή αγορά στους Αμπελοκήπους, χωρίς να έχει άδεια. Η σύλληψη της Σουζάνας Ηλιάδου είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις αλλά και ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπό της.

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε η γιαγιά που πουλούσε τερλίκια σε λαϊκή αγορά

Τον Νοέμβριο του 2022, η γιαγιά είχε βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της άσκησης εμπορίου χωρίς άδεια. Απολογούμενη ισχυρίστηκε πως έπλεκε τα τερλίκια και τα χάριζε, ωστόσο ορισμένα της έμειναν και έτσι σκέφτηκε να τα πουλήσει. Το δικαστήριο την έκρινε αθώα.

Η ίδια λίγη ώρα μετά την αθώωση της είχε εμφανιστεί ανακουφισμένη. «Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την στήριξη και την απέραντη αγάπη που πήρα. Αθωώθηκα επιτέλους αλλά ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Τελείωσε όλο αυτό ευτυχώς και δικαιώθηκα μετά από τόσο καιρό. Μπορώ πλέον να είμαι πιο ήρεμη και ήσυχη. Δεν έχω πειράξει ποτέ άνθρωπο. Δεν είμαι κλέφτης», είχε δηλώσει.

Η ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε το πρωί της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων. Η 93χρονη, που αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής.

Σημειώνεται πως τα πρόστιμα που της είχαν επιβληθεί σβήστηκαν με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή ενώ σε δηλώσεις περί «ανθρωπισμού» είχε προχωρήσει και ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ