Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάρρευση της οροφής σε σχολική αίθουσα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το περιστατικό με την κατάρρευση της ψευδοροφής, σε αίθουσα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό, που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε τραγωδία, έχει σοκάρει την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

Θεσσαλονίκη σχολείο

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα οριστεί πραγματογνώμονας για να κάνει αυτοψία, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου. Στην παραγγελία της η εισαγγελέας ζητεί επίσης να εντοπιστούν οι κατασκευαστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχολείο στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο που έχει μισθωθεί.

Θεσσαλονίκη σχολείο

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η έγκαιρη επέμβαση της δασκάλας του τμήματος αποσόβησε τα χειρότερα, καθώς εντόπισε ρωγμή στο ταβάνι και ειδοποίησε τους μαθητές να απομακρυνθούν έγκαιρα από την αίθουσα. Λίγες στιγμές μετά, η οροφή έπεσε πάνω στα θρανία όπου θα κάθονταν οι μικροί μαθητές.

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ