Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ – Βγήκαν στην Εγνατία οι φοιτητές – ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (01/02). Αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις από το campus, με τους φοιτητές να «απαντούν» με πορεία μέχρι την κεντρική είσοδο επί της οδού Εγνατίας.

Λίγο μετά τις 18:00 οι αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν αστραπιαία με στόχο να εκκενώσουν το κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ, όμως μετέδωσε το thesstoday.gr. Μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. οι καταληψίες σχημάτισαν αλυσίδα μπροστά από το κυλικείο, προκαλώντας φθορές και εκτοξεύοντας αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το μεσημέρι, οι διαδηλωτές που κατάφεραν να εισβάλουν στο κτίριο της Πρυτανείας, ανήρτησαν πανό, ενώ ομάδα άλλων ατόμων με κουκούλες βρισκόταν έξω από το κτίριο και φώναζε συνθήματα αναφορικά με τη δωρεάν παιδεία.

Το πανό που ανήρτησαν, το οποίο πλέον δεν υπάρχει, στην πρόσοψη του κτηρίου έγραφε «κάτω τα χέρια από τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Η εξεταστική πρέπει να μας περιμένει, το μέλλον μας όχι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ