Θεσσαλονίκη: Νέες ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ και μαρτυρία από τη φωτιά – Στο νοσοκομείο μία έγκυος

Στις φλόγες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τυλίχθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής το κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ απομακρύνθηκαν άμεσα όλοι από την αγορά του Καπανίου και τα γύρω σημεία. Πλέον, από το κτίριο βγαίνουν μόνον λίγοι καπνοί και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφτασαν άμεσα στο σημείο και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε όσους είχαν ανάγκη.

Υπήρξε κινητοποίηση για την απομάκρυνση μαθητών σε φροντιστήριο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Συγκεκριμένα, περίπου 25 παιδιά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το σημείο, καθώς οι καπνοί που έμπαιναν από τον φωταγωγό έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Φωτιά Θεσσαλονίκη Φωτιά Θεσσαλονίκη

Στο νοσοκομείο μία έγκυος

Την ώρα της πυρκαγιάς στο κτίριο βρισκόταν και μία έγκυος γυναίκα, με τους πυροσβέστες να την απομακρύνουν άμεσα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την παρέλαβε και την μετέφερε στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπανικολάου. Οι νοσηλευτές μάλιστα της χορήγησαν οξυγόνο, για προληπτικούς λόγους καθώς είχε εισπνεύσει καπνό.

«Είδαμε καπνούς από το παράθυρο»

«Κάποια στιγμή είδαμε καπνούς από το παράθυρο και σηκωθήκαμε. Μας είπαν να μείνουμε και να μην χρησιμοποιήσουμε το ασανσέρ. Πριν λίγο ήρθε η πυροσβεστική και μας κατέβασε όλους. Μέσα στο κτίριο δεν υπάρχει φωτιά. Υπήρχε πολύς καπνός. Δεν ακούσαμε κάποια έκρηξη. Εμείς στον 5ο όροφο ήμασταν 11 άτομα και κατεβήκαμε όλοι» ανέφερε μία γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο την ώρα της φωτιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ