“Παράθυρο” Σκρέκα για κόφτη στα κλιματιστικά στο Δημόσιο – Τι είπε για την επάρκεια ρεύματος κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Διευκρινίσεις για το εάν θα μπει “κόφτης  ” στα κλιματιστικά  όσον αφορά στον δημόσιο τομέα, στους 27 βαθμούς το καλοκαίρι και τους 19 βαθμούς Κελσίου τον χειμώνα αλλά και για το εάν θα έχει ρεύμα η χώρα το καλοκαίρι εν μέσω καύσωνα έδωσε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας.

Σχετικά με το θέμα των κλιματιστικών ο κ Σκρέκας  είπε στον ΣΚΑΙ,  ότι “με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και τον  Στέλιο Πέτσα σχεδιάζουμε μια σειρά μέτρων και δράσεων για να μπορέσει το Δημόσιο να εξοικονομήσει ενέργεια.  Ο κ. Σκρέκας συνέχισε λέγοντας ότι “το κλιματιστικό εάν το ορίσουμε στους 26 βαθμούς Κελσίου πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την ποιότητα του αέρα μέσα στο σπίτι, τη θερμοκρασία και την εξοικονόμηση ενέργειας” .

Αναφορικά με το αν εξετάζεται κάτι τέτοιο για το Δημόσιο, απάντησε ότι “εκεί θα υπάρξουν μέτρα προσπάθειας εξοικονόμησης της ενέργειας. Γιατί και το Δημόσιο πληρώνει το ρεύμα για το οποίο καταναλώνει”.

Η χώρα θα έχει ρεύμα το καλοκαίρι; 

ρεύμα

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν η χώρα θα έχει ρεύμα το καλοκαίρι. “Έχουμε ένα νέο εργοστάσιο φυσικού αερίου του Ομίλου Μυτιληναίου το οποίο νομίζω ότι θα μπει σε δοκιμαστική λειτουργία από τον Ιούλιο. Δοκιμαστική λειτουργία σημαίνει ότι δουλεύει κανονικά στην αγορά απλά δεν έχει γίνει η οριστική ένταξη.  Άρα έχουμε μια μονάδα παραπάνω. Τα λιγνιτικά της ΔΕΗ είναι έτοιμα, έχουν πολλούς λιγνίτες στις αυλές τους για να μπορούν να παρέχουν ενέργεια όσο χρειαζόμαστε. Έχουμε πολύ αυξημένες ΑΠΕ σε σχέση με πέρυσι “, απάντησε.

Υπενθύμισε δε, ότι “τα τελευταία 3 χρόνια, η ΝΔ έχει καταφέρει να βάλει  3 χιλ. Mwh νέων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Τι σημαίνει αυτό;  Για κάθε 1.000 Mwh που μπαίνουν, γλιτώνουμε με τις σημερινές τιμές από 250 έως 300 εκατ. εισαγωγών φυσικού αερίου που το χρησιμοποιούμε για να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή Πληροφοριών  enikonomia.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ