Θεσσαλονίκη: Νέα δεδομένα για τον πυροβολισμό του 16χρονου – Το βίντεο που «ξεσκονίζουν» οι Αρχές

Αύριο, Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό τι υποστήριξε ο ίδιος στην κατάθεσή του στους συναδέλφους του, ωστόσο τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως φαίνεται πως ανατρέπουν τους ισχυρισμούς του.

Στην προανακριτική απολογία του ο αστυνομικός υποστήριξε ότι έριξε δύο βολές με το υπηρεσιακό του όπλο. Η μία στον αέρα για εκφοβισμό και η δεύτερη προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου για να το ακινητοποιήσει. Από τις δύο σφαίρες η μία βρήκε τον 16χρονο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, καθώς έσπασε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου και διαπέρασε το προσκέφαλο του καθίσματος του οδηγού.

Χθες εντοπίστηκε μία σφαίρα σφηνωμένη στην είσοδο ξενώνα που βρίσκεται στο σημείο ακινητοποίησης του 16χρονου. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», αν και δεν έχει γίνει βαλλιστική εξέταση στη σφαίρα, πιθανολογείται βάσιμα ότι προέρχεται από το όπλο του αστυνομικού. Κάτι που σημαίνει ότι ο 34χρονος δεν έριξε προειδοποιητική βολή στον αέρα, όπως κατέθεσε απολογούμενος.

Εξάλλου και ο ισχυρισμός του αστυνομικού ότι στόχευσε στα λάστιχα του αυτοκινήτου, δεν φαίνεται πειστικός καθώς η σφαίρα βρήκε στο κεφάλι τον Κώστα Φραγκούλη. Ο 34χρονος αστυνομικός υποστήριξε ότι αν και στόχευε στα λάστιχα του αυτοκινήτου η σφαίρα άλλαξε πορεία γιατί ήταν εν κινήσει.

Το δεύτερο εύρημα που έχει στα χέρια του το «Ανθρωποκτονιών» της Θεσσαλονίκης είναι ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο οποίο έχει καταγραφεί μέρος της καταδίωξης.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές ενημέρωσης, το βίντεο διαψεύδει εν μέρει τους ισχυρισμούς των αστυνομικών ότι ο 16χρονος έκανε σκοπίμως αναστροφή προκειμένου να εμβολίσει τις μηχανές των ανδρών της ΔΙ.Α.Σ. Περιγράφοντας το επίμαχο βίντεο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Θεόφιλος Αλεξόπουλος ανέφερε ότι στη διάρκεια της καταδίωξης ο 16χρονος ανέβηκε στις ράγες του τρένου με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματός του, το οποίο έκανε περιστροφή γύρω από τον άξονά του και ακινητοποιήθηκε προσωρινά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ το αγροτικό παρέμενε σταματημένο, η μία από τις μοτοσικλέτες της ΔΙ.Α.Σ. πέρασε μπροστά από το όχημα δίχως ο 16χρονος να κινηθεί απειλητικά προς το μέρος της για να την εμβολίσει, όπως φέρεται να κατέθεσε ο διωκόμενος αστυνομικός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ