Θεσσαλονίκη: Μιλά για πρώτη φορά η εθελόντρια ερπετολόγος που την δάγκωσε οχιά – «Χρωστάω την ζωή μου στους γιατρούς»

Νικήτρια βγήκε η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος στη μάχη που έδωσε να κρατηθεί στη ζωή, από τη στιγμή που μία οχιά την δάγκωσε στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να πάθει αναφυλακτικό σοκ και να παραμείνει διασωληνωμένη στο νοσοκομείο για ημέρες. Η ίδια, έχοντας λάβει πλέον εξιτήριο από το νοσοκομείο, ευχαριστεί τους γιατρούς που της έσωσαν την ζωή και όσους προσευχήθηκαν να γίνει καλά.

Θεσσαλονίκη: Ελεγχόμενη αλλά σοβαρή η κατάσταση της 39χρονης που την δάγκωσε οχιά – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Πριν από μερικές εβδομάδες, η 39χρονη Κωνσταντία, που είναι εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή», κλήθηκε στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης για να εγκλωβίσει μία οχιά. Όμως το φίδι την δάγκωσε με αποτέλεσμα να πάθει αναφυλακτικό σοκ, καθώς το τσίμπημα της οχιάς έπληξε το κεντρικό νευρικό της σύστημα. Οδηγήθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύτηκε για ημέρες διασωληνωμένη. Έπειτα από αρκετές ημέρες, η Κωνσταντία διέφυγε τον κίνδυνο και επέστρεψε στο σπίτι της, στο παιδί της.

Μετά την σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε, η 39χρονη μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για το περιστατικό, τον εθελοντισμό και την αγάπη της για όλα τα ζώα.

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση η ερπετολόγος μετά το δάγκωμα οχιάς – Υπέστη αναφυλακτικό σοκ

«Ο εθελοντισμός για εμένα σημαίνει αγάπη και στη ζωή μου όλα πάντα πρέπει να έχουν κάποιο νόημα. Έτσι με έχουν μάθει οι γονείς μου», είπε αρχικά η εθελόντρια ερπετολόγος.

«Δέχθηκα δάγκωμα από ένα ζώο. Αγαπώ όλα τα ζώα, έτσι έχω μάθει από την οικογένειά μου. Θυμάμαι πάντα τον πατέρα μου, με ένα τσουβάλι τροφή, να ταΐζει όλα τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά. Έτσι έχω μεγαλώσει και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει», τόνισε η 39χρονη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι ούτε ερπετολόγος, ούτε βιολόγος, αλλά εθελόντρια.

Θεσσαλονίκη: Οχιά δάγκωσε ερπετολόγο σε σχολείο – Η 39χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γιατρούς που της έσωσαν την ζωή. «Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς του ΕΚΑΒ για την ταχύτητά τους, τον γιατρό που με διασωλήνωσε, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στο “Παπανικολάου”, που παρά τις ελλείψεις που έχουν λόγω της κατάστασης που ζούμε σε αυτή την χώρα, δίνουν το 200% του εαυτού τους. Παρακαλώ το κράτος να βοηθήσει με ενίσχυση προσωπικού αυτούς τους ανθρώπους. Τους χρωστάω την ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά.

Η στιγμή που την δάγκωσε η οχιά και η έκκληση

Αναφέρθηκε στην ημέρα που την δάγκωσε το φίδι, αποκαλύπτοντας ότι θυμάται ελάχιστα πράγματα. «Ήταν 26 Μαΐου. Ένιωσα το γδαρσιματάκι, είπα το όνομά μου στο ΕΚΑΒ και από εκεί μετά δεν θυμάμαι τίποτα. Στις 2 Ιουνίου άνοιξα τα μάτια μου, έπειτα από τρεις προσπάθειες των γιατρών. Οι προσευχές του κόσμου και των φίλων μου με βοήθησαν, νομίζω, να γυρίσω πίσω», τόνισε η 39χρονη.

Απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να κάνουν προληπτικές εξετάσεις, ώστε να ξέρουν πώς να βοηθήσουν τους εαυτούς τους εάν αυτό χρειαστεί. Η ίδια, όπως είπε, δεν γνώριζε ότι είχε αλλεργία και κινδύνεψε η ζωή της. «Θα ήθελα να ζητήσω στον κόσμο να κάνει προληπτική ιατρική για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πώς θα προφυλάξουν τον εαυτό τους. Να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας στην καθημερινή μας ζωή, με ό,τι συνεπάγεται. Να προσέχουμε όσο γίνεται περισσότερο και το κράτος να ενισχύσει τους νοσηλευτές και τους γιατρούς στα ελληνικά νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ