Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση η ερπετολόγος μετά το δάγκωμα οχιάς – Υπέστη αναφυλακτικό σοκ

Μάχη για τη ζωή της δίνει μια 43χρονη εθελόντρια ερπετολόγος, που δέχθηκε δάγκωμα από οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Οχιά δάγκωσε ερπετολόγο σε σχολείο – Η 39χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Όλα συνέβησαν  το πρωί της Παρασκευής (26/5) όταν καθηγητής του 30ου γυμνασίου Θεσσαλονίκης είδε ένα φίδι σε μία αίθουσα. Τότε κάλεσε την Πυροσβεστική που τους ενημέρωσε ότι πρέπει να κληθεί ερπετολόγος. Τους έδωσαν τα απαραίτητα τηλέφωνα και στη συνέχεια έφτασε στο σημείο η ερπετολόγος, η οποία είναι εθελόντρια, 43 ετών. Η γυναίκα πήγε στην αίθουσα όπου βρισκόταν η οχιά και τη στιγμή που προσπαθούσε να την εγκλωβίσει για την βάλει σε κλουβί, το φίδι την τσίμπησε.

Αμέσως ο καθηγητής κατάλαβε ότι η γυναίκα είχε σοβαρό πρόβλημα και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Όταν οι διασώστες έφτασαν στο σχολείο αντιλήφθηκαν ότι η κατάσταση της είναι σοβαρή και χρειάζεται να διασωληνωθεί.  Στη συνέχεια έφτασε η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και την μετέφερε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της 43χρονης εθελόντριας θεωρείται κρίσιμη και τα πρώτα δύο 24ωρα είναι καθοριστικά για την πορεία της υγείας της, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η εθελόντρια ερπετολόγος υπέστη αναφυλακτικό σοκ από το δάγκωμα της οχιάς, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, χτύπησε το κεντρικό νευρικό της σύστημα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ