Θεσσαλονίκη: Μεγαλείο ψυχής από οικογένεια ασθενούς που κατέληξε – Δώρισαν τα όργανά του

Δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας χάρισε με τον θάνατό του 58χρονος ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης από τις 28 Ιανουαρίου και έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου από τους ιατρούς, η οικογένειά του, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής αποφάσισε να προχωρήσει στην δωρεά των οργάνων του.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα προς μεταμόσχευση, ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες της 1ης Μαρτίου.

Η λήψη των κατάλληλων προς Μεταμόσχευση οργάνων πραγματοποιήθηκε από τη χειρουργική ομάδα της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου ΓΝΘ και των κερατοειδών από την αντίστοιχη χειρουργική ομάδα της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Οι μεταμοσχεύσεις των νεφρικών μοσχευμάτων αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες σε υποψήφιους λήπτες του Εθνικού Μητρώου Αναμονής του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) σε Μεταμοσχευτικά Κέντρα της χώρας, όπως και οι κερατοειδείς σε ασθενείς με σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τον απέραντο σεβασμό της για το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του δότη, που προχώρησε στην προσφορά των οργάνων του, χαρίζοντας το πολυπόθητο δώρο ζωής σε ασθενείς που μπορούν πλέον να ελπίζουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. «Η γενναιοδωρία τους, πέρα από σωτήρια παρέμβαση, αποτελεί και σημαντικό παράδειγμα για την ευαισθητοποίηση του το κοινωνικού συνόλου» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ευχαριστεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ ενηλίκων, όπου νοσηλευόταν ο ασθενής και από όπου κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες υπό την καθοδήγηση του τοπικού και κεντρικού συντονισμού του ΕΟΜ.

Αξιοσημείωτη είναι και η απρόσκοπτη συνεργασία όλων των Τμημάτων του Νοσοκομείου, που συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πολύπλοκη και απαιτητική διαδικασία της δωρεάς οργάνων. Χωρίς την συμβολή του Ανοσολογικού και του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, του Αναισθησιολογικού, του Χειρουργικού, του Νευροχειρουργικού, του Ακτινοδιαγνωστικού, του Νοσηλευτικού τμήματος, όπως επίσης και της Αιμοδοσίας η επιχείρηση αυτή δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί, τονίζει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Και καταλήγει: Το ΓΝΘ Ιπποκράτειο, όντας και Μεταμοσχευτικό Κέντρο Συμπαγών Οργάνων πάνω από 4 δεκαετίες, στηρίζει την Δωρεά Οργάνων, μετά το τέλος της ζωής, ως την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, πολιτισμού και αλτρουισμού και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προσφορά ιστών και οργάνων, ώστε να αυξηθούν οι δότες και οι μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ