Θεσσαλονίκη: «Μαμά έφτασα…» – Πανό, πλακάτ και μαύρα μπαλόνια στη συγκέντρωση για τα Τέμπη

Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε εξέλιξη συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας – Περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές

Οι συγκεντρωμένοι με πανό, πλακάτ και μαύρα μπαλόνια έχουν κατακλύσει την πλατεία Αριστοτέλους, ενώ η πορεία ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης, με κατεύθυνση προς τον ΟΣΕ.

Ξεχωρίζει το πανό που αναγράφει «μαμά έφτασα», ενώ η οργή ξεχειλίζει όπως φαίνεται από συνθήματα όπως «δολοφόνοι» ή «θα μας πείτε επιτέλους πόσοι είναι οι νεκροί;».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη
Πηγή: INTIME
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη
Πηγή: INTIME

«Σήμερα απεργούμε όλοι οι σιδηροδρομικοί ώστε το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί», ανέφερε ο Θοδωρής Βαριδάκης, εργαζόμενος στον ΟΣΕ.

«Απεργούμε απέναντι σε αυτούς που εγκλημάτησαν εναντίον των συναδέλφων μας και των νέων του ΑΠΘ. Προς όλον τον νέο κόσμο, τους αδικοχαμένους, απεργούμε ώστε το έγκλημα να μην ξεχαστεί. Να αποδοθούν ευθύνες γι’ αυτό το έγκλημα που ήταν προδιαγεγραμμένο. Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο, είναι προδιαγεγραμμένο να ξανασυμβεί στη λογική του κόστους, του οφέλους. Όταν τα κέρδη τους μπαίνουν μπροστά από τις ανθρώπινες ζωές θα συνεχίσουμε να έχουμε τέτοιες τραγωδίες», πρόσθεσε σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Στολτίδης απέδωσε ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη στα κόμματα του ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας την τιμωρία τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη
Πηγή: INTIME

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται πως η σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία έχει κηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ και έχει ξεκινήσει σε ολόκληρη την χώρα. Αφορά σε εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε λιμάνια, αλλά και σε νοσοκομεία.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε κλοιό κινητοποιήσεων αφού στις 10.30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην Καμάρα, ενώ και το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις για το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ