Θεσσαλονίκη: Λήγει αύριο η κατάληψη της πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Λήγει μετά από 16 μέρες η κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ από φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Η πολύωρη συνέλευση της Τετάρτης των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ που τελείωσε αργά το βράδυ οδήγησε τελικά στη λήψη κατά πλειοψηφία της απόφασης για τη λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αυριανής πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr οι φοιτητές μετά την αυριανή πορεία που θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης και θα σημάνουν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Η παρέμβαση της ΕΛΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το βράδυ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί τοποθέτησαν διμοιρίες των ΜΑΤ στην Αγίου Δημητρίου, στην Εθνικής Αμύνης, στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ και στο Ιβανόφειο δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από το ΑΠΘ.

Μερικές ώρες αργότερα, αποφασίστηκε η ακύρωση της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της Πρυτανείας.

Πηγή: thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ