Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν όμηρους μετανάστες σε διαμέρισμα – Τους ζητούσαν χρήματα για να τους αφήσουν ελεύθερους

Όμηροι κρατούνταν δύο μετανάστες σε διαμέρισμα στη Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη, με τους δράστες να ζητούν χρήματα για να τους απελευθερώσουν.

Το βράδυ του Σαββάτου (8/7) έπειτα από επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας η ομηρία των δύο αλλοδαπών έλαβε τέλος. Κατά την επιχείρηση συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη σίτιση των ομήρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

«Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απελευθέρωσαν δύο (2) αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (08-07-2023), σε διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή της οδού Μοναστηρίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη σίτιση των προαναφερόμενων, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο (2) αλλοδαποί εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια από την ελληνοτουρκική μεθόριο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο εν λόγω διαμέρισμα όπου συνεργοί του 27χρονου, τους εκβίαζαν απαιτώντας την καταβολή χρημάτων προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Κατασχέθηκαν, (3) μαχαίρια, (1) κινητό τηλέφωνο και (6) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Ο συλληφθείς με τη σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ