Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για απόπειρες παρενόχλησης παιδιών σε σχολεία της Τούμπας

Καταγγελία για απόπειρες παρενόχλησης παιδιών σε σχολεία στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, κάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 72ου Δημοτικού Σχολείου με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως καταγγέλλεται χαρακτηριστικά, ένας άνδρας μεγάλης ηλικίας, ο οποίος κυκλοφορεί με ένα μαύρο αυτοκίνητο έξω από τα σχολεία της Τούμπας, παρενοχλεί παιδιά.

Σύμφωνα με το thestival, οι καταγγελίες αυτές έχουν προκαλέσει αναστάτωση, ενώ για τα περιστατικά έχει ενημερωθεί και η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Αρχικά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 72ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης κατήγγειλε με ανάρτησή του ότι στις 28 Μαρτίου ο εν λόγω άνδρας επιχείρησε να αρπάξει ένα παιδί της τετάρτης δημοτικού, ενώ ο γονιός ήταν λίγα μέτρα μακριά, ενώ αντίστοιχο περιστατικό καταγγέλθηκε και στο 105ο σχολείο.

Στη συνέχεια η ανάρτηση τροποποιήθηκε ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι ένας άντρας μεγάλης ηλικίας με ένα μαύρο αυτοκίνητο κυκλοφορεί έξω από τα σχολεία της Τούμπας και παρενοχλεί παιδιά..

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε οποιαδήποτε περίεργη κίνηση, στους δρόμους γύρω από το σχολείο και της ευρύτερης περιοχής, που αφορά την ασφάλεια των παιδιών σας, παρενόχληση, απόπειρα συλλογής πληροφοριών ή ακόμη και προσπάθεια αρπαγής θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με την αστυνομία στο 100 και να ενημερώσετε στη συνέχεια τη διεύθυνση του σχολείου.

Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με την αστυνομία οι πληροφορίες που θα δίνονται θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες, σαφείς και όχι υποθετικές έτσι ώστε να διευκολύνουμε οποιαδήποτε έρευνα.

Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί κατά την παραλαβή των παιδιών σας. Αυτή να γίνεται αποκλειστικά από την έξοδο του σχολείου. Για τους μαθητές των μεγάλων τάξεων που αποχωρούν μόνοι τους καλό θα ήταν να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί τους κατά την επιστροφή των παιδιών στο σπίτι.

Σας παρακαλούμε πολύ ΠΡΟΣΟΧΗ όλοι μας.. !!! Μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών μας.. !!!!».

Σε άλλη ανάρτηση, αναφερόταν ότι το ίδιο περιστατικό συνέβη και στο δημοτικό σχολείου του Μαναβή. Σημειώνεται, ότι λίγη ώρα αργότερα η εν λόγω ανάρτηση κατέβηκε από το facebook.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ