Οικονόμου για μετεκλογικές συνεργασίες: Ρωτήστε εκείνους πιστεύουν στην απλή αναλογική και αν βγάλετε άκρη πείτε το και σε μας

«Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας. Εκεί θα κατοχυρώσουμε όσα πετύχαμε ή θα γυρίσουμε πίσω. Εμείς ζητούμε ισχυρή εντολή σε αυτήν την κάλπη με ένα αποτέλεσμα, που θα καθορίσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη χώρα την επόμενη ημέρα. Ζητούμε καθαρή εντολή, ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να σχηματισθεί σταθερή κυβέρνηση», τόνισε απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου.

Κληθείς, δε, να απαντήσει σε ερωτήσεις μετεκλογικών συνεργασιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε τα εν λόγω ερωτήματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι κρυστάλλινη και πεντακάθαρη, από την πρώτη στιγμή, που μπήκε στο δημόσιο διάλογο και στην πολιτική της χώρας η “νάρκη” της απλής αναλογικής. Για όλα τα υπόλοιπα μη ρωτάτε εμάς. Ρωτήστε εκείνους που πιστεύουν στην απλή αναλογική (σ.σ. Τσίπρα και Ανδρουλάκη), που πασχίζουν να αναζητήσουν σχήματα ενός ελάχιστου κοινού παρονομαστή χωρίς να λένε “τι εννοούν”, “ποια είναι τα κομμάτια της ψηφιακής διακυβέρνησης”. Οι μισοί από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τον κ. Βαρουφάκη, οι άλλοι μισοί προσπαθούν να μου ότι δεν τον θέλουν. Λένε ότι δεν συζητούν για οτιδήποτε άλλο εκτός του κ. Τσίπρα για πρωθυπουργό. Οι άλλοι αυτοπροτείνονται. Ο κ. Ανδρουλάκης λέει “είμαι εδώ για πρωθυπουργός”. Μην ρωτάτε την Νέα Δημοκρατία. Ρωτήστε εκείνους και αν βγάλετε άκρη πείτε το και σε μας. Εμείς έχουμε κρυστάλλινη και πεντακάθαρη θέση επί του θέματος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ