Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για ομοφοβική επίθεση μέσα στο ΑΠΘ – Στο νοσοκομείο με ράμματα το ένα από τα θύματα

Στο νοσοκομείο με ράμματα στο κεφάλι κατέληξε τα ξημερώματα της Κυριακής πρόσφυγας, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και η παρέα του, από ομάδα αγνώστων μέσα στο ΑΠΘ, με μπουκάλια, μπουνιές και κλωτσιές.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο alterthess.gr, οι δύο πρόσφυγες συμμετείχαν το απόγευμα του Σαββάτου στις εκδηλώσεις και στην πορεία του αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride. Μετά τις εκδηλώσεις μαζί με την παρέα πήγαν στο campus του ΑΠΘ για να συνεχίσουν τη βραδιά τους. Και εκεί μία παρέα περίπου 10 ανδρών τους προσέγγισε. Άρχισε να τους βρίζει με ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια με την κατάσταση να εκτροχιάζεται. Η παρέα των 10 ανδρών άρχισε να χτυπά με γυάλινα μπουκάλια, μπουνιές και κλωτσιές τους δύο πρόσφυγες, με συνέπεια ένας να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”, όπου του έγιναν ράμματα, χωρίς ωστόσο να νοσηλευθεί.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στο alterthess ο νεαρός τραυματίας φορούσε μπλούζα με σύνθημα και χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, κάτι που πιθανολογείται ότι προκάλεσε την βίαιη ομοφοβική και ρατσιστική επίθεση. Οι νεαροί πρόσφυγες που ζουν στη συμπρωτεύουσα, αναμένεται μαζί με τους δικηγόρους τους τις επόμενες ώρες να καταγγείλουν επίσημα στις αστυνομικές Αρχές την επίθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ