Θεσσαλονίκη: “Πολύχρωμη” πορεία του 5ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki pride – ΒΙΝΤΕΟ

Με κεντρικό σύνθημα “τα σώματα και οι ζωές μας μας ανήκουν” πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (26/06) η “πολύχρωμη” πορεία του 5ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki pride στο κέντρο της πόλης.

Από τις 6 το απόγευμα, μέλη της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποιώντας διάφορες δράσεις, όπως body painting, βάφοντας πολύχρωμα το πρόσωπο και το σώμα τους, ενώ πολλοί κρατούσαν ή είχαν ζωγραφίσει επάνω τους πολύχρωμες σημαίες.

“Όταν μας τσαλαπατούν την περηφάνεια, δεν μας απομένει τίποτα άλλο παρά να παλέψουμε και να τη διεκδικήσουμε”, τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι: “όταν αμφισβητούν ακόμα και αυτό το δικαίωμά μας να υπάρχουμε, να ερωτευόμαστε, να εκφραζόμαστε καταπώς επιθυμούμε, ξέρουμε ότι η διεκδίκηση του αυτονόητου είναι μονόδρομος για μας. Ξανά. Όταν μας στερούν το δικαίωμα να ορίζουμε και να διαθέτουμε όπως εμείς θέλουμε το σώμα μας, το δικό ΜΑΣ σώμα, με τις ολότελα δικές του ξεχωριστές ανάγκες και επιθυμίες, παλεύουμε και το διεκδικούμε. Ξανά. Όταν παρενοχλούν, κακοποιούν ή βιάζουν τα σώματά μας, ενώνουμε τις φωνές μας σε ένα ξεκάθαρο «Κάτω τα χέρια από τα σώματά μας».

Στην πορεία ακούστηκαν συνθήματα κατά στη βία των γυναικών με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα στα Γλυκά Νερά αλλά και τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που το τελευταίο διάστημα αυξάνονται.

Πηγή: grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ