Θεσσαλονίκη: Καρέ – καρέ η απόπειρα διάρρηξης σε αυτόματο μηχάνημα βενζινάδικου – Το ξέσπασμα του ιδιοκτήτη

Για ομάδες που δρουν ανεξέλεγκτα και είναι όπως φαίνεται κλέφτες… κατ’ επάγγελμα έκανε λόγο στο enikos.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, έπειτα από την απόπειρα διάρρηξης στο πρατήριο που διατηρεί ο ίδιος έξω από την Περαία, στην Θεσσαλονίκη, η οποία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (20/09).

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Οι τρεις δράστες προσπαθούσαν σχεδόν για 1 λεπτό να καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κερματοδέκτη από αυτόματο πωλητή που λειτουργεί για το σελφ σέρβις των πλυντηρίων στην επιχείρηση του κ. Κιουρτζή, ωστόσο η προσπάθειά τους, έπεσε στο κενό.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που εξασφάλισε το enikos.gr διακρίνονται τρία άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τα οποία φοράνε κουκούλες και γάντια στα χέρια, να προσεγγίζουν το πρατήριο και να κατευθύνονται στο συγκεκριμένο μηχάνημα.

Υπομονετικά, δύο από τους δράστες με τη χρήση λοστού αλλά και βαριοπούλας, επιχειρούν με μανία να σπάσουν το μηχάνημα προκειμένου να αποσπάσουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, ενώ την ίδια ώρα ο τρίτος από αυτούς φαίνεται πως έχει τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Αφού αντιλήφθηκαν πως δεν μπορούν να τα καταφέρουν, και οι τρεις τράπηκαν σε φυγή, ενώ το αυτοκίνητό τους, σύμφωνα με τον κ. Κιουρτζή, βρέθηκε καμένο περίπου 1 χλμ μακριά από το πρατήριό του.

«Με έχουν διαρρήξει 10 φορές»

«Με έχουν διαρρήξει 10 φορές. Κλέβουν αυτοκίνητα, παίρνουν τις βαριοπούλες και τα λοστάρια, και με μανία προσπαθούν να καταστρέψουν την περιουσία μας. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κιουρτζής ενώ προσθέτει πως στις περιοχές Τρίλοφος, Πλαγιάρι και Περαία που βρίσκεται το κατάστημά του, υπάρχει μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας.

«Μπαίνουν ό,τι ώρα θέλουν με μεγάλη ευκολία στα καταστήματά μας, αφού δεν υπάρχει αστυνόμευση, με αποτέλεσμα αυτές οι ομάδες να δρουν ανεξέλεγκτες. Πρόκειται για κλέφτες κατ’ επάγγελμα, οι οποίοι ακόμη και αν συλληφθούν, η δικαιοσύνη τους αφήνει ελεύθερους και συνεχίζουν το έργο τους εις βάρος μας». καταλήγει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ