Θεσσαλονίκη: Καίνε κάδους έξω από το «Ιπποκράτειο» για τον πυροβολισμό του 16χρονου – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα ένταση επικρατεί έξω από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Θεσσαλονίκη: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο με τον 16χρονο να φεύγει με το φορτηγάκι του από το βενζινάδικο

Οι συγκεντρωμένοι καίνε κάδους έξω από το νοσοκομείο, όπου το κλίμα είναι τεταμένο εδώ και ώρες. Ανά διαστήματα, φίλοι και συγγενείς του 16χρονου Ρομά βγαίνουν στον δρόμο και κατευθύνονται προς την διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο.

«Θέλουμε δικαιοσύνη» και «θα πάρουμε πίσω το αίμα του παιδιού» είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούγονται στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν έξω από το νοσοκομείο.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ έξω από το «Ιπποκράτειο» για τον πυροβολισμό του 16χρονου

«Ήταν ευθεία βολή»

Σημειώνεται πως, νωρίτερα, ο δικηγόρος της οικογένειας Θεόφιλος Αλεξόπουλος, έκανε λόγο για μία εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία «ευθεία βολή» που δέχθηκε ο νεαρός.

Ο δικηγόρος του 16χρονου, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, υποστηρίζει πως τα σενάρια περί εμβολισμού είναι ανυπόστατα και δεν υπήρξε καμία απολύτως ενέργεια από το παιδί κατά των αστυνομικών. «Δεν πρόκειται για ακόμη μία εκδήλωση ακραίας αστυνομικής βίας, αλλά για μία ευθεία βολή, κι εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση. Ευτυχώς, από την έρευνα και τις καταθέσεις που πραγματοποιεί το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, αποτυπώνεται ακριβώς ο τρόπος που έγινε η συγκεκριμένη επίθεση».

Θεσσαλονίκη: Δύο φορές πυροβόλησαν οι αστυνομικοί – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον τραυματισμό του 16χρονου

ένταση Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ