Αργυρούπολη: Αυτός είναι ο συνταγματάρχης που λήστευε τράπεζες

Συνταγματάρχης εν ενεργεία είναι τελικά ο δράστης της ληστείας σε τράπεζα στην Αργυρούπολη το πρωί της Δευτέρας.

Αργυρούπολη: Ποιος είναι ο Συνταγματάρχης που συνελήφθη για ληστείες τραπεζών 

Ο 53χρονος μπήκε στις 09:40 το πρωί της Δευτέρας σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη και αφού απείλησε τους υπαλλήλους ότι θα βγάλει την περόνη από τη χειροβομβίδα, άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό και τράπηκε σε φυγή. Ύστερα από έρευνα της αστυνομίας εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Δάφνη.  Από την έρευνα, έχει προκύψει ότι ο συνταγματάρχης είχε διαπράξει τρεις ληστείες συνολικά. Εκτός από τη ληστεία στην Αργυρούπολη, είχε “χτυπήσει” τράπεζες στη Νέα Σμύρνη και το Φάληρο, στις αρχές Οκτωβρίου και τις αρχές Νοεμβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές είχαν καταφέρει να “λοκάρουν” τα σημεία που δρούσε και το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχαν ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή.

Ληστεία στην Αργυρούπολη: «Έχω μπλέξει με τοκογλύφους» – Τα πρώτα λόγια του συνταγματάρχη μετά τη σύλληψή του

Όπως φέρεται να είπε ο συνταγματάρχης στους αστυνομικούς του τμήματος Διαρρηκτών, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω τζόγου. «Έχω μπλέξει με τοκογλύφους, με κυνηγάνε και γι’ αυτό έκανα τις ληστείες» φέρεται να υποστήριξε, όπως έγραψε το enikos.gr, νωρίτερα.

Οι έρευνες συνεχίζονται, αφού ακόμα δεν έχει βρεθεί η χειροβομβίδα που χρησιμοποιούσε.

Αργυρούπολη: Συνταγματάρχης εν ενεργεία ο ληστής με τη χειροβομβίδα

Το MEGA, είχε φέρει πρόσφατα στο φως ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που δείχνει έναν άνδρα , ο οποίος εισβάλλει σε τραπεζικά υποκαταστήματα και πραγματοποιεί  ληστείες υπό την απειλή χειροβομβίδας.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο δράστης φοράει γάντια για να μην αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα. Με το ένα χέρι του κρατά την χειροβομβίδα, ενώ φορά μάσκα προστασίας για τον Covid.

Ο δράστης αφού πηγαίνει στην τράπεζα, κάθεται αρχικά σε κάποιο εσωτερικό ΑΤΜ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχει αστυνομία στον χώρο, και αμέσως μετά κατευθύνεται στο ταμείο, βγάζει την χειροβομβίδα και τη δείχνει στον υπάλληλο, ενώ τον απειλεί πως εάν δεν δώσει ό,τι υπάρχει στο ταμείο θα τραβήξει την περόνη και θα γίνει έκρηξη. Ο υπάλληλος, μην μπορώντας να αντιδράσει, του δίνει το χρηματικό ποσό του ταμείου, και ο άνδρας συνεχίζει να τον απειλεί να μην πει τίποτα και να μην φωνάξει την αστυνομία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ