Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 57χρονο που δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του – Την πυροβόλησε σε ζαχαροπλαστείο

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον φυλάκιση 4,5 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 57χρονο, ο οποίος δολοφόνησε την 55χρονη εν διαστάσει σύζυγό του σε ζαχαροπλαστείο στη Νέα Μάδυτο, τον Δεκέμβριο του 2021. Ο δράστης είχε πυροβολήσει την άτυχη γυναίκα τρεις φορές πισώπλατα, με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της.

Η 55χρονη είχε τρέξει για βοήθεια στο ζαχαροπλαστείο, προκειμένου να σωθεί από τον ένοπλο που την καταδίωκε, ζητώντας επίμονα την επανασύνδεσή τους και την επιστροφή της στο σπίτι τους.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, το ζευγάρι ζούσε σε διάσταση από το 2017, έπειτα από 35 χρόνια γάμου, διάστημα κατά το οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά και εγγόνια. Η 55χρονη φέρεται να έκανε μία νέα σχέση και καθώς ο δράστης ασκούσε πιέσεις με απειλές να τα ξαναβρούν, εκείνη μετακόμισε από τα Τρίκαλα, όπου ζούσαν σε οικισμό Ρομά, στη Νέα Μάδυτο. Εκεί την φιλοξενούσε ο αδελφός της.

Η 55χρονη είχε απευθυνθεί στην αστυνομία

Η άτυχη γυναίκα είχε απευθυνθεί στην αστυνομία καθώς δεχόταν απειλές. Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή της μιλώντας στους αστυνομικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία ο 57χρονος είχε διαμηνύσει σε συγγενικό πρόσωπο της 55χρονης ότι θα την σκοτώσει «εάν δεν κανονίσετε την επιστροφή της».

Αφού πληροφορήθηκε από φιλικό πρόσωπο για τον τόπο όπου διαμένει πλέον η 55χρονη πήγε και την βρήκε. «Την παρακολούθησε και καθώς βγήκε από το σπίτι την ακολούθησε με το αυτοκίνητο. Ζήτησε να μπει στο όχημα, αλλά εκείνη φοβήθηκε έτρεξε στο εργαστήρι άρτου και ζαχαροπλαστικής ασφαλίζοντας την γυάλινη πόρτα […] με τον δράστη να την πυροβολεί πισώπλατα κι από κοντινή απόσταση τρεις φορές», όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Η άτυχη 55χρονη υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά της μέσα στο ασθενοφόρο καθ’ οδόν προς το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Οι υποψίες της ΕΛ.ΑΣ. στράφηκαν από την πρώτη στιγμή στο πρόσωπο του 57χρονου η εμπλοκή του οποίου ταυτοποιήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Λίγες ώρες νωρίτερα εντοπίστηκε να κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητό του στον οικισμό Ρομά Αγία Σοφία Διαβατών κι αφού ομολόγησε την πράξη του υπέδειξε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών το σημείο, όπου είχε κρύψει το φονικό όπλο. Το είχε τοποθετήσει συγκεκριμένα μέσα σε θάμνους στην περιοχή του Καλοχωρίου.

«Ήθελα απλώς να την φοβίσω»

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 55χρονος ανέφερε πως «την αγαπούσα, είναι ψέματα ότι την είχα απειλήσει. Ήθελα απλώς να την φοβίσω. Της είπα “πάμε να συμμαζευτούμε, έχουμε παιδιά και εγγόνια”. Μου απάντησε πως δεν είναι δικά μου τα παιδιά. Εκεί θόλωσα».

Μετά την ετυμηγορία ο δράστης επέστρεψε στις φυλακές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ