Θεσσαλονίκη: Γροθιά στο στομάχι τα λόγια του παππού του Άλκη – “Είναι περήφανοι;”

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του 19χρονου Άλκη, που έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα που του προκάλεσαν οι δράστες της άγριας επίθεσης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Ο παππούς του άτυχου νέου, συγκλονίζει με τα λόγια του στους δημοσιογράφους. “Εγώ είμαι περήφανος για τα παιδιά που ανέθρεψα και για τα εγγόνια μου. Ρωτάω τον πατέρα αυτών των παιδιών: Είναι περήφανοι;”, λέει ο παππούς του 19χρονου.

Την ανάγκη να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες της επίθεσης, υπογραμμίζει και ο θείος του Άλκη. “Να πιαστούν όλοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά μήπως και φοβηθούν. Δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι τέτοιοι άνθρωποι. Δεν μπορεί ο άλλος με ένα μαχαίρι έτσι απλά να σφάζει στο δρόμο. Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να είναι ανάμεσά μας. Ας ελπίσουμε ότι με τον θάνατο του παιδιού μας να αλλάξει κάτι. Να γίνει κάτι προς το καλύτερο για τα παιδιά μας. Αυτό δεν είναι αθλητισμός. Είναι ζούγκλα”, τονίζει ο θείος του.

Σε ιδιαίτερα άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι και οι δύο φίλοι του Άλκη, που ήταν μαζί του τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης.

Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης, που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Οι αστυνομικοί δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό στοιχείων που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση κι άλλων ατόμων, που συμμετείχαν στη φονική επίθεση.

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος, μετά το δρεπάνι και το ρόπαλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το μαχαίρι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος, αλλά για να ταυτοποιηθούν τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών.

Συγκλονίζει η γιαγιά του 19χρονου Άλκη: Του έδωσαν τη χαριστική βολή

“Αυτοί είναι δολοφόνοι, δολοφόνοι” αναφωνεί η γιαγιά του 19χρονου Άλκη, που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, και συγκλονίζει μιλώντας για τον τραγικό χαμό του εγγονού της.

Μιλώντας στον Alpha, η αδελφή της γιαγιάς του Άλκη είπε: “Αυτοί είναι δολοφόνοι, δολοφόνοι. Τέτοια τομή τού έκαναν, μόνο χειρουργός -λέει- μπορεί να την κάνει  ή μόνο φονιάς. Κανένας άλλος.  Δηλαδή, του έδωσαν τη χαριστική βολή, έτσι. Ας τον χτυπούσαν, ας γλίτωνε όμως, ας το τραυμάτιζαν το παιδί. Ήταν ανάγκη να το σκοτώσουν; “.

“Ο Θεός να τον τιμωρήσει. Αλλά να βρουν και αυτόν που τον παρότρυνε να δώσει τη χαριστική βολή, γιατί δεν ήταν μόνος του. Δεν ήταν μόνος του, αυτοί ήταν συμμορία, αυτοί ήταν βαλτοί. Να μην κάψει άλλη μάνα τέτοια περίπτωση και ας ηρεμήσουν λίγο αυτά τα ποδόσφαιρα, οι οπαδοί. Γιατί να μαλώνουν; Φίλαθλοι να είναι, όχι κακούργοι” επεσήμανε η γυναίκα, που σημειώνει ότι ήταν και δικό της εγγόνι, αφού είναι αδελφή της γιαγιάς του.

Όπως σημείωσε στη συνέχεια: “Τον θάψαμε γαμπρό. Ποια ευχαρίστηση να νιώσω εγώ, αν τους πιάσουν αυτούς. Δεν απαλύνεται. Αλλά καμία οικογένεια να μην ζήσει άλλο τέτοιο. Δεν ξέρω ποιος θα μεριμνήσει, δεν ξέρω ποιος θα φροντίσει, αυτά τα πράγματα να σταματήσουν. Αν μπορεί να γίνει αυτό, τότε θα ευχαριστηθώ. Θα πω ότι ο Άλκης μου πλήρωσε τελευταίος. Το τελευταίο εισιτήριο. Να μην ξαναγίνει τέτοιο πράγμα”.

Και προσθέτει: “Το παιδί ήταν τόσο καλό, τόσο καλό παιδί, χαμογελαστό, ποτέ του δεν γκρίνιαζε, ποτέ, με κανέναν δεν μάλωνε. Ήταν οπαδός του Άρη, πήγαινε εκεί πέρα, ήταν η ομάδα του, όπως κάθε παιδί έχει μία ομάδα. Αλλά ήταν άκακο”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ