Θεσσαλονίκη: Γεύμα αγάπης για τους άπορους στο κέντρο της πόλης

Φαγητό για άπορους μαγειρεύτηκε σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στην οδό Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Προεδρίας της Δημοκρατίας, όπως μεταδίδει το ThessToday.gr.

Έβαλε τα «καλά» της η Θεσσαλονίκη – Κάλαντα, χάλκινα και ξέφρενο γλέντι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Στο ύψος μεταξύ των οδών Β. Ηρακλείου και Ερμού, ο σεφ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Βασίλης Μπέκας και οι μάγειροι της Κοινωνικής Κουζίνας “Άλλος Άνθρωπος” Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και του παραδοσιακού καφενείου, “Στου Μήτσου”, Δημήτρης Παντζαρτζίδης μαγείρεψαν και προσέφεραν ένα γεύμα αγάπης με 300 μερίδες φαγητού σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Το φαγητό που επιλέχθηκε ήταν μοσχαράκι κοκκινιστό με δαμάσκηνα και πέννες λαχανικών.

Θεσσαλονίκη: Παιδιά άκουσαν παραμύθια από Drag Queen

Όπως δήλωσαν οι μάγειρες της Κοινωνικής Κουζίνας και ο κ. Μπέκας στο ThessToday.gr πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιείται κάθε Σαββατοκύριακο και “μαγειρεύουμε για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ακόμη και σήμερα που είναι εορταστική ημέρα, είμαστε εδώ για να τους προσφέρουμε ένα πιάτο φαγητό, ένα γεύμα αγάπης”.

Η δαπάνη καλύπτεται από την Προεδρία της Δημοκρατίας και το μαγείρεμα και η διανομή του φαγητού διήρκησε περίπου δύο ώρες με τη συμμετοχή και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Συνολικά στην Θεσσαλονίκη μοιράστηκαν περισσότερα από 1.500 γεύματα σε άπορους, σε διαφορετικά σημεία της πόλης, κατά τις ημέρες των γιορτών από τον Δήμο.

«Κανείς δεν πρέπει να νιώθει μόνος, κανείς δεν πρέπει να νιώθει ότι δεν έχει την αλληλεγγύη μας, όχι μόνο τις ημέρες των γιορτών αλλά κάθε μέρα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος παραβρέθηκε σήμερα στη διανομή τροφίμων στους δικαιούχους των συσσιτίων των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, στο 4ο παράρτημα του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Κοσμοπούλου εξήγησε ότι δόθηκαν στις οικογένειες που είναι ωφελούμενες του συσσιτίου, πέραν των καθημερινών γευμάτων και επιπλέον εορταστικά γεύματα την παραμονή των Χριστουγέννων και σήμερα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. «Στεκόμαστε κοντά στους ευάλωτους συμπολίτες μας με πολλούς και διάφορους τρόπους, όλο τον χρόνο. Με το ανοιχτό κέντρο ημέρας αστέγων και το υπνωτήριο αστέγων, όπου από τις 19 Δεκεμβρίου διανέμονται εορταστικά γεύματα, πλέον των καθημερινών, κάναμε μια μουσική γιορτή, με τη βοήθεια πάντα χορηγών. Συνολικά δόθηκαν επιπλέον 1500 γεύματα και διανέμονται σε έξι διαφορετικά σημεία στις πόλεις μας» είπε η κυρία Κοσμοπούλου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ