Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ, φωτιές και οδοφράγματα έξω από το ΑΠΘ – Επιχειρεί η “αύρα”

Επεισόδια με μολότοφ, πετροπόλεμο, κρότου λάμψης και χημικά σημειώνονται εδώ και μία ώρα στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων και της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ομάδα διαδηλωτών, με ορμητήριο το ΑΠΘ, άρχισε να πετάει μολότοφ, πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα στη ΔΕΘ, περίπου στις 8 το βράδυ. Άλλη ομάδα έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές πίσω στο ΑΠΘ πραγματοποιώντας αιφνιδιαστική έφοδο μέχρι την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου.

Η ΕΛΑΣ, κάνει ρίψεις νερού με τον “Αίαντα” προκειμένου να απωθήσει τους κουκουλοφόρους.

 

Από τις εμπρηστικές επιθέσεις προκλήθηκαν εστίες φωτιάς μέσα στο Πολυτεχνείο και στη Βόρεια Πύλη της ΔΕΘ, οι οποίες έσβησαν από την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν αρχικά αντικείμενα προς το οδόστρωμα και λίγο αργότερα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Σημειώνεται πως το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα το τετράγωνο περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ήταν από νωρίς «αστακός» με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να επιβλέπει για την αποτροπή εντάσεων.

Θεσσαλονίκη επεισόδια

Θεσσαλονίκη επεισόδια

 

Θεσσαλονίκη επεισόδια

Νωρίτερα οι διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από το προξενείο των ΗΠΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ