Θεσσαλονίκη: «Χτύπησαν και έδεσαν τον 98χρονο πατέρα μου σε νοσοκομείο» καταγγέλλει δημοσιογράφος

Σοβαρά ερωτήματα έχει προκαλέσει η καταγγελία του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη, σύμφωνα με την οποία ο 98χρονος πατέρας του που νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έπεσε θύμα κακοποίησης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημοσιογράφου στα social media, o πατέρας του εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας εισήχθη στην ουρολογική κλινική του “Παπαγεωργίου”. Όπως τονίζεται στην ανάρτηση του κ.Ασλανίδη “Την επομένη της νοσηλείας του (26/8) παρακάλεσε τις νοσοκόμες να του δώσουν την πιτζάμα του γιατί κρύωνε. Οι νοσοκόμες δεν του έδωσαν σημασία και αυτός σηκώθηκε από το κρεβάτι του για να την πάρει από την τσάντα του και να τη φορέσει. Μόλις επέστρεψε στο κρεβάτι του, εμφανίστηκαν δυο νοσοκόμες, οι οποίες τοποθέτησαν κάγκελα στο κρεβάτι του και χωρίς λόγο, του έδεσαν τα χέρια με γάζες…Μάταια ρωτούσε γιατί τον δένουν. Δεν του έδιναν κάποια απάντηση αλλά χρησιμοποιώντας βία προσπαθούσαν να τον δέσουν στα κάγκελα.

Ο ηλικιωμένος κάλεσε σε βοήθεια τους άλλους ηλικιωμένους ασθενείς, αλλά κανείς δεν τον βοήθησε προφανώς γιατί φοβήθηκαν ότι θα έχουν την ίδια μεταχείριση. Αν και είναι 98 ετών προσπάθησε να αντιδράσει και έσπρωξε τη μια νοσοκόμα με το δεξί του χέρι, η οποία όμως άρχισε να τον χτυπά στο μπράτσο προκαλώντας του μώλωπες που είναι ακόμη εμφανείς», γράφει ο δημοσιογράφος. “Μετά από αυτό «παραδόθηκε» και τον έδεσαν…

Ο πατέρας μου δεν θυμάται πόσες ώρες ήταν δεμένος. Εκείνο που θυμάται όμως έντονα είναι το αίσθημα του τρόμου ότι ήρθε το τέλος του με έναν τέτοιο τραγικό τρόπο…” καταλήγει ο κ. Ασλανίδης.

Ο δημοσιογράφος έκανε σχετική καταγγελία στο υπουργείο Υγείας και επιφυλάσσεται να προχωρήσει σε κάθε νόμιμο δικαίωμα και υποχρέωση που έχει ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

Ο Νίκος Ασλανίδης μιλώντας στο ThessToday.gr υποστήριξε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος δέχθηκε δεκάδες καταγγελίες για αντίστοιχα φαινόμενα σε αρκετά νοσοκομεία -συμπεριλαμβανομένου και του Παπαγεωργίου.

«Η φωτογραφία είναι από τα χτυπήματα που δέχτηκε από νοσηλεύτρια. Τον χτύπησε όταν σήκωσε το χέρι του να τον δέσει και ξεκίνησε να τον βαράει μπουνιές στο μπράτσο. Ο πατέρας μου φώναζε για βοήθεια, ωστόσο κανείς από τους υπόλοιπους ηλικιωμένους δεν ανταποκρίθηκαν, καθώς ήταν και εκείνοι τρομοκρατημένοι από τα όσα έβλεπαν να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την καταγγελία για τον ξυλοδαρμό του 98χρονου, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι έσπευσαν να ενημερώσουν ότι έχουν βιώσει αντίστοιχα περιστατικά με βία κατά των ασθενών. «Μέσα σε μία ώρα έχω δεχθεί δεκάδες καταγγελίες για παρόμοια φαινόμενα. Θα κάνω μια συγκέντρωση των καταγγελιών και θα προχωρήσω το θέμα όπως του αρμόζει».

Κακοποίηση ηλικιωμένου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ