Θεσσαλονίκη: Αστυνομική έρευνα στο σπίτι του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκυλιών

Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκυλιών, που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θανάσιμα την 50χρονη γυναίκα στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, πριν από μερικές ημέρες.

Ύστερα από σχετική εισαγγελική εντολή, αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου έκαναν έρευνα στο χώρο, παρουσία πταισματοδίκη, προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος της προανάκρισης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr.

Συγκεκριμένα, έλεγξαν τον φράχτη που υπήρχε στο σπίτι του 37χρονου, καθώς και τον αύλειο χώρο στον οποίο ζούσαν τα τρία τσοπανόσκυλα, ενώ πραγματοποίησαν έρευνα και στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού για περαιτέρω στοιχεία σχετικά με την υπόθεση.

Με τον τρόπο αυτό οι αρχές θέλησαν να ελέγξουν τα όσα ανέφερε ο 37χρονος στην απολογία του. Ότι δηλαδή δεν υπήρχε τρύπα στο σύρμα του φράκτη και ότι την άνοιξαν τα σκυλιά, όταν φοβήθηκαν από τον ήχο των εργασιών, που έκανε στον κήπο της η άτυχη 50χρονη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία του αποδίδεται, εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

Μεταξύ άλλων, στο απολογητικό υπόμνημα ο 37χρονος αναφέρει ότι ουδέποτε προέβλεψε ότι μπορούν να επιτεθούν σε άνθρωπο και ούτε μπορούσε να προβλέψει και να αποδεχθεί τον τραυματισμό ή τον θάνατο κάποιου ανθρώπου από τα σκυλιά.

«Τα σκυλιά τα είχα φροντισμένα, ήταν επιβλεπόμενα και ασφαλισμένα στην αυλή της μονοκατοικίας μου και δεν κυκλοφορούσαν ελεύθερα. Δεν υπήρχε καμία τρύπα στο πλέγμα της περίφραξης» ανέφερε και εξηγούσε ότι τα είχε υιοθετήσει προ διετίας γιατί ήταν εγκαταλελειμμένα και σε κακή κατάσταση, όμως τα φρόντισε. «Από την περιποίηση έλαμπε το πλούσιο τρίχωμά τους. Τα σκυλιά είχαν δικό τους σπιτάκι και κυκλοφορούσαν μόνο στην αυλή της μονοκατοικίας» τόνιζε στο υπόμνημα.

«Η περίφραξη μέχρι μια πριν λίγο από το ατύχημα δεν είχε καμία τρύπα. Ποτέ δεν άφησα να βγουν τα σκυλιά έξω και να κυκλοφορήσουν ασυνόδευτα» ανέφερε και πρόσθετε ότι στα δύο χρόνια που είναι στην κατοχή του έβγαιναν έξω κάποιες φορές, όταν έβλεπαν το αυτοκίνητό του, όμως, «τα περιμάζευα και τα ασφάλιζα στην αυλή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ