Βοιωτία: Εντοπίστηκαν DNA και αποτυπώματα του 17χρονου στο όπλο του αστυνομικού

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν πληροφορίες για τα ευρήματα στο όπλο του αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά, ύστερα από καταδίωξη που έγινε στις 11 Νοεμβρίου, στη Βοιωτία.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης. Μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή Live News στο Mega, στην έκθεση που συνέταξαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια αναφέρεται ότι στο όπλο του αστυνομικού εντοπίστηκαν γενετικό υλικό και αποτυπώματα του 17χρονου Χρήστου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα αποτυπώματα του 17χρονου εντοπίστηκαν και στην σκανδάλη του όπλου του αστυνομικού.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος είχε περιγράψει στην απολογία του, σχετικά με την καταδίωξη που κατέληξε στον θάνατο του 17χρονου Χρήστου: «Σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό της παλάμης του, και φέρνοντας το χέρι του μπροστά στην κάνη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει, γιατί αυτή η βίαιη κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ