Θεσσαλονίκη: Αμετανόητος ο επόπτης υγείας που προέτρεπε την 51χρονη να μην διασωληνωθεί

Προκλητικός και αμετανόητος εμφανίζεται ο επόπτης υγείας, που φέρεται να προέτρεπε την 51χρονη αρνήτρια να διασωληνωθεί, στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα, που διασωληνώθηκε, τελικά κατέληξε καθώς ο οργανισμός της είχε εξασθενίσει. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση παρενέβη ο εισαγγελέας διατάσσοντας κατεπείγουσα έρευνα.

Ο επόπτης υγείας μίλησε στο MEGA και εμφανίζεται να εμμένει στις θέσεις του, παρά το ότι τελικά η 51χρονη έφυγε από τη ζωή.

“Αποδεικνύεται από τα μηνύματα που έστελνε μέχρι την τελευταία στιγμή και έλεγε: σώστε με , βοηθήστε με. Ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της διασωλήνωσης δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει και να στέλνει μηνύματα και να φωνάζει και να ουρλιάζει”, λέει ο πρώην επόπτης υγείας.

Μάλιστα, ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελέα στο νοσοκομείο Παπανικολάου… “Θα πρέπει να στραφεί η έρευνα στο νοσοκομείο Παπανικολάου διότι διασωληνώθηκε χωρίς τη θέλησή της. Και εάν δεν στραφεί προς τα εκεί θα έχει διαπράξει ο ίδιος ο εισαγγελέας εγκλήματα”, αναφέρει ο επόπτης υγείας στον τηλεοπτικό σταθμό.

Τα μηνύματα που σοκάρουν

Ωστόσο παρά τα όσα λέει ο ίδιος, φαίνεται από τα μηνύματα της άτυχης γυναίκας πως δεν μπορούσε καν να μιλήσει και εξέφραζε την αντίθεσή της στην διασωλήνωση μόνο σε εκείνον.

– Θέλουν να με διασωληνώσουν με οξυγόνο 93 94

– Τι έπαθες; Υπόγραψε και φύγε. Μη δεχθείς. Δεν μπορούν χωρίς συναίνεση να σου κάνουν τίποτα. Κάλεσε αστυνομία. Υπόγραψε κι ανάλαβε την ευθύνη

– Πώς να καλέσω αστυνομία αφού είμαι με οξυγόνο; Δεν μπορώ καν να μιλήσω. Και έχω ανάγκη από οξυγόνο.

Οι γιατροί που παρακολουθούσαν την 51χρονη κάνουν λόγο για καθοδήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου.

“Δεν ήθελε να διασωληνωθεί, αρνιόταν και ήταν γενικά αντιδραστική, εριστική κτλ. Προφανώς έπαιρνε και κάποια καθοδήγηση απ΄ έξω. Όπως αποδείχθηκε τώρα με τα κινητά τηλέφωνα. Αρνιόταν και έφθασε μέχρι το τέλος. Όταν έφθασε στο τέλος έτοιμη για διασωλήνωση έγινε η διασωλήνωση. Έλεγε ότι αρνιέμαι να διασωληνωθώ, δεν θέλω να διασωληνωθώ αλλά δεν υπέγραφε κιόλας την άρνησή της”, ανέφερε ο Αδαμάντιος Χλωρός, υπέυθυνος κλινικής COVID στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”.

Ο πνευμονολόγος και υπεύθυνος της κλινικής COVID του νοσοκομείου τονίζει ότι, η ίδια η 51χρονη δεν ήθελε να υπογράψει το χαρτί που της έδιναν οι γιατροί, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του επόπτη υγείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ