Θεσσαλονίκη: «Αισθάνθηκα απειλή» – Ελεύθερος ο 39χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα διαρρήκτη

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 39χρονος που πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα 37χρονο διαρρήκτη, όταν εκείνος επιχείρησε να εισβάλει στο σπίτι του, στο Νέο Ρύσιο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι.

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 39χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα διαρρήκτη – Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο τραυματίας

Σε βάρος του 39χρονου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (σ.σ. η δεύτερη πράξη επειδή δεν τήρησε τους κανόνες φύλαξης της καραμπίνας την οποία κατέχει νόμιμα). Ο 39χρονος, που δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι εργάζεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ζήτησε αναβολή και το αίτημα του έγινε δεκτό, ενώ αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. «Αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή απειλή γι’ αυτό πυροβόλησα» δήλωσε δια του συνηγόρου του, προσθέτοντας ότι άκουσε πρώτα τον σκύλο του να γαβγίζει και στη συνέχεια αντιλήφθηκε τον διαρρήκτη να επιχειρεί να παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού του.

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης σπιτιού πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι διαρρήκτη

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος διαρρήκτης, με καταγωγή από την Αλβανία, νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ