Θεσσαλονίκη: Αγρότες με τρακτέρ μπήκαν στο κέντρο της πόλης – Οι μαύρες σημαίες και το φέρετρο

«Απόβαση» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα (1/2) αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να μεταφέρουν στον πολιτικό κόσμο τα αιτήματά τους για την ενίσχυση του αγροτικού κλάδου, με αφορμή και τα εγκαίνια της 30ής Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Αgrotica».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Thesstoday, αγρότες από το Δερβένι και τις Σέρρες διέσχισαν τη Λεωφόρο Νίκης και έφτασαν στη ΔΕΘ, για το μεγάλο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο.

Διαμαρτυρόμενοι αγρότες κουβαλούν μαύρες σημαίες, ενώ σε τρακτέρ έχουν τοποθετήσει ένα φέρετρο θέλοντας να στείλουν το μήνυμα πως ο πρωτογενής τομέας πεθαίνει μέρα με τη μέρα.

Έξω από την νότια πύλη της ΔΕΘ εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώνονται ενώ περίπου στις 13:00 αναμένεται να ξεκινήσουν οι ομιλίες των αγροτοσυνδικαλιστών.

Σημειώνεται ότι στη ΔΕΘ έφτασαν και οι μελισσοκόμοι της Μακεδονίας, οι οποίοι με τα φορτηγά τους κατέβηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στην Περιφέρεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ