«Επεισοδιακά» τα τηλεμαθήματα των ΑΕΙ – Φοιτητές προσπαθούν να διακόψουν τη διαδικτυακή διδασκαλία

«Επεισοδιακά» είναι σε πολλές σχολές και τα τηλεμαθήματα των ΑΕΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες καθηγητές κεντρικών ΑΕΙ έχουν επιλέξει να κάνουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά επειδή οι σχολές τους είναι υπό κατάληψη. Ωστόσο «τα ακούνε» από φοιτητές που τάσσονται υπέρ της κατάληψης και κατά των τηλεμαθημάτων.

Ψηφιακά οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», υπήρξε περίπτωση καθηγητή που διεκόπη το τηλεμάθημά του από ομάδα φοιτητών, που δήλωσε στους ψηφιακούς μαθητές ότι «η απόφαση του συλλόγου είναι κατά των μαθημάτων, γι’ αυτό να αποχωρήσετε χωρίς συνέπειες».

Σε άλλη περίπτωση, κατά τη διάρκεια τηλεμαθήματος, ο καθηγητής είδες φοιτητή να ζητά και να παίρνει τον λόγο για να διαβάσει την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου υπέρ της κατάληψης και κατά του ψηφιακού μαθήματος. Βέβαια, όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» καθηγητής, «αυτοί δεν εμφανίζονται με κουκούλα, αφού η ταυτότητά τους μπορεί να προσδιορισθεί, Επίσης, λόγω της φύσης της «επίθεσης» η βία είναι μόνο λεκτική».

Η επίσημη ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων για τις διαδικτυακές εξετάσεις στα Πανεπιστήμια

Αντίθετα υπήρξε περίπτωση που κάποιοι διέκοψαν τηλεμάθημα για να διαμαρτυρηθούν, αλλά δεν ήταν φοιτητές του καθηγητή. Πρόκειται μάλλον για αγνώστους που έχουν πάρει τους κωδικούς από ομοϊδεάτες τους φοιτητές του μαθήματος.

Την ίδια στιγμή, ενώ οι σύγκλητοι των Πανεπιστημίων λένε «ναι» στις τηλεξετάσεις, οι σχολές και οι καθηγητές δεν συμφωνούν. Αυτό δείχνει το κύμα άρνησης μεγάλης μερίδας πανεπιστημιακών να υιοθετήσουν την απόφαση των συγκλήτων τους για εξ αποστάσεως εξετάσεις.

Από την άλλη οι Σύγκλητοι του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Δυτικής Αττικής, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Μακεδονίας αποφάσισαν ψηφιακές εξετάσεις. Τις εξ αποστάσεως εξετάσεις απέρριψε ξεκάθαρα το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ειδικότερα οι σχολές των Χημικών Μηχανικών, των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, των Αρχιτεκτόνων και των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ αποφάσισαν να μην οργανώσουν διαδικτυακές εξετάσεις.

Καθηγητές του ιδρύματος μιλώντας στην «Καθημερινή» εκτίμησαν ότι ίδια απόφαση θα ληφθεί και από τις υπόλοιπες πέντε σχολές του Πολυτεχνείου (με επιφύλαξη για μία). Το σκεπτικό τους είναι ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των ψηφιακών εξετάσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ