Ψηφιακά οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια

Ψηφιακά θα γίνουν οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ πρυτάνεων και του Υπουργείου Παιδείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και οι πρυτάνεις συμφώνησαν να γίνουν ψηφιακά οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια.

Σε λίγο αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε στη «σκιά» των καταλήψεων, στις οποίες έχουν προχωρήσει οι φοιτητές πολλών σχολών διαμαρτυρόμενοι για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων. Περισσότερες από 100 πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα βρίσκονται σε κατάληψη.

Η συνεδρίαση της συνόδου των πρυτάνεων, έγινε κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, προκειμένου να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων του εξαμήνου και κυρίως η δυνατότητα να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών άρχισε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με διπλή κατεύθυνση, για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια. Η Εισαγγελία θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ