Θεσσαλία: Υγειονομική βόμβα με χιλιάδες νεκρά ζώα – Κραυγή αγωνίας από τους κτηνοτρόφους

Εικόνες αποκάλυψης καταγράφονται στην Θεσσαλία, που μετράει τις πληγές της από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Καρδίτσα: Έπεσε στα νερά για να βοηθήσει συγχωριανούς του και μολύνθηκε – Τι καταγγέλλει κάτοικος του χωριού Μαραθέα

Τα νεκρά ζώα είναι χιλιάδες και οι κτηνοτρόφοι κάνουν έκκληση να γίνει συλλογή τους από αρμόδια κλιμάκια, καθώς αποτελούν εστία μόλυνσης. Πρόβατα, αγελάδες και κατσίκια βρίσκονται νεκρά σε χωράφια και ποιμνιοστάσια. Οι κτηνοτρόφοι αδυνατούν να τα μεταφέρουν σε κλιβάνους.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ανακοινώσει ότι τα νεκρά ζώα θα μεταφερθούν για αποτέφρωση σε ειδικούς κλιβάνους στην Ημαθία και την Αρκαδία. Η μεταφορά τους θα γίνεται με ειδικά φορτηγά-ψυγεία σε πιστοποιημένους χώρους καύσης στις παραπάνω περιοχές, ενώ μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι χώροι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ωστόσο φαίνεται ότι η διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών ζώων κινείται με αργούς ρυθμούς.

Κακοκαιρία «Daniel»: Aπέραντη λίμνη η Eθνική Oδός Θεσσαλονίκης-Αθηνών μετά τα Τέμπη – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Κτηνοτρόφος από τον Παλαμά Καρδίτσας ανέφερε ότι σε ένα και μόνο κομμάτι του οικισμού βρίσκονται 1.500 νεκρά ζώα και κανείς δεν μπορεί να μεταφέρει από τις λάσπες, ενώ έκανε έκκληση στους αρμόδιους φορείς να τα απομακρύνουν.

Αγοραστός για κακοκαιρία «Daniel»: Ενημερώσαμε εγκαίρως – Τα έργα είναι εδώ και μπορεί ο καθένας να δει αν λειτούργησαν

Σε άλλα βίντεο και φωτογραφίες φαίνεται η καταστροφή ολόκληρων κοπαδιών από την κακοκαιρία. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα ενός προβάτου που την ώρα της κακοκαιρίας προσπάθησε να ανέβει σε ένα τρακτέρ για να γλιτώσει. Τελικά οι κάτοικοι το βρήκαν νεκρό πάνω στο τρακτέρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ