Θεοδωρίδου: Γιατί αποφασίσαμε να γίνει η τρίτη δόση στο τρίμηνο

Η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, αναφέρθηκε στην απόφασή τους να μειώσουν στο τρίμηνο την απόσταση της δεύτερης και τρίτης δόσης, αντί για το  τετράμηνο που συζητούσαν στην αρχή.

Όπως σημείωσε η κυρία Θεοδωρίδου,” η διαφορά μεταξύ τεσσάρων και τριών μηνών δεν είναι μεγάλο διάστημα, αλλά σ’ έναν μήνα με το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα μας, μπορεί να σημειωθούν πολλές καινούργιες λοιμώξεις, επομένως τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας και κάθε χώρας είναι αυτά τα οποία διαφοροποιούν τη στρατηγική, που επιλέγεται για τον εμβολιασμό. Ανέφερα μια μελέτη που αποδεικνύει ότι και το θέμα το ανοσολογικό μεταξύ τριών, τεσσάρων, πέντε μηνών δεν θα είναι διαφορετικό”.

“Η ανοσογονικότητα είναι ίδια, επομένως το να συμπληρώνεται ένα εμβολιαστικό σχήμα νωρίτερα, έχει πολλά οφέλη και κυρίως αυτά αναφέρονται και στην απόφαση της επιτροπής, ότι δεν γνωρίζουμε το θέμα της μεταδοτικότητας. Επομένως, μπορεί ο κίνδυνος αν επαληθευθεί, της αυξημένης μεταδοτικότητας, να απαιτεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία ούτε έχουμε μαζί μας τον καιρό. Μπαίνουμε σε εποχή που βοηθά τη διάδοση των λοιμώξεων. Επομένως νομίζω ότι είναι μια απόφαση που περιμένετε λίγο, νομίζω θα την ακολουθήσουν και άλλοι. Ήδη είναι και η Αγγλία με το ίδιο σκεπτικό” τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ