“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Νέες αποκαλύψεις για τον απόστρατο αστυνομικό – ΒΙΝΤΕΟ

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση των μελών της αυτοαποκαλούμενης ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος“, που προχώρησαν στην πρωτοφανή ενέργεια της αρπαγής του διευθυντή γυμνασίου, στην Πιερία. Μεταξύ των 11 συλληφθέντων για την αδιανόητη αυτή ενέργεια, είναι και ένας 54χρονος απόστρατος αστυνομικός, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό.

“Είμαστε αθώοι, το δηλώνουμε ρητώς και κατηγορηματικώς και υπάρχουν Έλληνες δικαστές. Ζήτω το Σύνταγμα της Ελλάδος”, ανέφερε ο 54χρονος που δηλώνει αθώος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, στις 17 Απριλίου 2021 ο ίδιος άνθρωπος είχε μεταβεί έξω από σχολείο της Λάρισας και εμφανιζόταν ως φίλος οικογένειας ενός 17χρονου μαθητή, που δεν έκανε self test.

Τότε, ο 54χρονος χαρακτήριζε την πανδημία ως “γρίπη” και έλεγε ότι ο μαθητής ήταν γυμνασμένος και δεν χρειαζόταν να κάνει self test. “Γυμνάζεται, αθλείται και δεν έχει παρουσιάσει ποτέ μέχρι τώρα σημάδια ή συμπτώματα οποιασδήποτε ασθένειας. Άρα λοιπόν ήταν υπεύθυνο άτομο και αρνήθηκε να κάνει το τεστ”, είχε δηλώσει ο απόστρατος αστυνομικός για τον μαθητή, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Στο παρελθόν ο ίδιος ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την “Ελληνική Αυγή”. Εντάχθηκε στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη από το οποίο διεγράφη μετά την αρπαγή του γυμνασιάρχη.

Οι 11 κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν αύριο στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Αποκαλυπτικές οι καταθέσεις των αστυνομικών

Αποκαλυπτικά του θράσους των αυτοαποκαλούμενων “Θεματοφυλάκων του Συντάγματος” είναι τα όσα αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί, που τους συνέλαβαν στην Πιερία.

Ο αστυνομικός που είδε πρώτος την ομάδα των 11 ατόμων, περιγράφει σύμφωνα με το ΟΡΕΝ το πώς ειδοποιήθηκαν αρχικά από τον δάσκαλο του δημοτικού σχολείου, ο οποίος πήγε στο τμήμα και τους είπε “προσέξτε έρχονται να σας την πέσουν οι Θεματοφύλακες”.

Αμέσως μετά τους είπε: “συνέλαβαν τον διευθυντή και σας τον φέρνουν με χειροπέδες. Είδα 11 άτομα συγκεντρωμένα και δύο εξ΄ αυτών κρατούσαν ο ένας από δεξιά και ο άλλος από την αριστερή πλευρά τον διευθυντή του γυμνασίου, τον οποίο είχαν δεμένο πισθάγκωνα με χειροπέδες. Αμέσως ενημέρωσα τον αξιωματικό υπηρεσίας και μόλις έφτασαν μπροστά μας, είπαμε να βγάλουν τις χειροπέδες από τον διευθυντή, που του φορούσαν. Ο ένας από αυτούς που τον κρατούσαν, έβγαλε το κλειδάκι από τις χειροπέδες που είχε στην τσέπη του και έλυσε τον διευθυντή…”.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η μαρτυρία ενός άλλου αστυνομικού για τον 54χρονο. “Επιδεικνύοντας φωτοτυπία του υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας που κατείχε όταν ήταν εν ενέργεια ανέφερε ότι ήταν επικεφαλής της ομάδας, που αποτελούν μέλη της ομάδας ‘Θεματοφύλακες’ και ότι τον συνέλαβαν τον διευθυντή του γυμνασίου με το δικαίωμα που απορρέει από τον κώδικα ποινικής δικονομίας και ότι σε περίπτωση που οι αστυνομικοί άφηναν τον διευθυντή θα ήταν υπαίτιοι απελευθέρωσης κρατουμένου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ