“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Οι πρακτικές τους θυμίζουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής

Ο συνταγματάρχης της ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, συστήνεται ως επικεφαλής τους, αλλά κατόπιν εορτής δεν αναγνωρίζει τους συναγωνιστές του, οι οποίοι λειτούργησαν ως τάγμα εφόδου. Είναι ο ίδιος άνδρας που μέσα από τη σελίδα του στο facebook καλούσε τα μέλη των ταγμάτων των αρνητών, να αγοράσουν χειροπέδες νέου τύπου για να κάνουν συλλήψεις.

«Το 275 δίνει και σε πολίτη το δικαίωμα να κάνει σύλληψη, αρκεί να έχει γίνει μπροστά του και μέχρι εκεί. Ακινητοποιεί και φωνάζει τις Αρχές. Το να κάνεις τέτοια πράγματα μπροστά σε παιδιά είναι ανεπίτρεπτο» υποστήριζε.

Όλα έδειχναν ότι τα τάγματα του ανορθολογισμού ήταν πια έτοιμα να προχωρήσουν σε πράξεις βίας, όπως η αρπαγή του γυμνασιάρχη του Αιγινίου Πιερίας.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Ο αρχηγός με το μπουρνούζι, η χορεύτρια και ο πρώην αστυνομικός

Ένας πολιτευτής της Χρυσής Αυγής και πρώην αστυνομικός, μια χορεύτρια, δύο αγρότες, ένας άνεργος, τρεις γονείς μαθητών του γυμνασίου Αιγινίου. Συνολικά εννέα άνδρες και δύο γυναίκες αποτέλεσαν το τάγμα εφόδου των αρνητών της πανδημίας, που ονόμασε σύλληψη την απαγωγή και φόρεσε χειροπέδες στον διευθυντή του σχολείου.

Αρχηγός τους, ο άνθρωπος που φιγουράρει με το μπουρνούζι, συνέταξε την… επίταξη των σχολικών κτιρίων και την έστειλε με δικαστικό επιμελητή στο Αστυνομικό τμήμα Αλεξάνδρειας και οργάνωσε μέσω διαδικτύου με το πρόγραμμα ΖΟΟΜ τη… σύσκεψη που όρισε τις τελευταίες λεπτομέρειες της βίαιης εφόδου.

Η χορεύτρια, με βιτρίνα την σελίδα της σχολής χορού στο Facebook, ενημερώνει για όλες τις κινήσεις του αρχηγού, ενώ είναι εκείνη που ειδοποίησε τα υπόλοιπα μέλη για την ώρα της διαδικτυακής… συνεδρίασης για την προετοιμασία της εφόδου.

Εξέχουσα θέση στο τάγμα έχει απόστρατος αστυνομικός, πρώην πολιτευτής της Χρυσής Αυγής και μέλος του μορφώματος του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με τις αρχές, από τους 11 συλληφθέντες μόνο οι 3 έχουν παιδιά που φοιτούν στο γυμνάσιο Αιγινίου. Οι υπόλοιποι κατοικούν σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος ο επικεφαλής του τάγματος είναι ένας 54χρονος απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2013.

Ο 54χρονος ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή και με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, το οποίο είχε αναρτήσεις για αυτόν αλλά τις κατέβασε πριν λίγες ώρες. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πρωτοστατούσε σε διαμαρτυρίες αντιεμβολιαστών στην Θεσσαλία και στην Μακεδονία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ