Πιερία: Αμετανόητοι και προκλητικοί οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” – Τι υποστήριξαν στην απολογία τους

Προκλητικοί και αμετανόητοι, εμφανίστηκαν σήμερα στα δικαστήρια Κατερίνης οι 11 συλληφθέντες, που ανήκουν στους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», και κατηγορούνται για την αρπαγή του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας. Οι περισσότεροι δεν δέχτηκαν καν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορoνοϊό και έτσι σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία σε βάρος τους.

«Είμαστε αθώοι το δηλώνουμε ρητώς και κατηγορηματικώς και υπάρχουν Έλληνες δικαστές. Ζήτω το Σύνταγμα της Ελλάδος» ανέφεραν. «Ο ισχυρισμός τους είναι ότι υπάρχει συνταγματική εκτροπή και ότι έχει καταλυθεί το Σύνταγμα» υποστήριξε ο δικηγόρος των συλληφθέντων Μωυσής Καραμπείδης.

Πιερία: Όσα υποστήριξαν στην απολογία τους οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, εμφανίστηκαν προκλητικοί και κατά τη διάρκεια της απολογίας τους. Ένας από τους 11 φέρεται ότι είπε στον εισαγγελικό λειτουργό: «Θεωρούμε ότι με τα μέτρα για την πανδημία στην Ελλάδα έχει καταλυθεί το Σύνταγμα άμεσα ή έμμεσα και το πολίτευμα. Συνεπώς δικαιολογημένα ενεργοποιείται το άρθρο 120 του Συντάγματος».

Με απίστευτες δικαιολογίες προσπάθησαν να δώσουν εξηγήσεις για το τάγμα εφόδου στο σχολείο. «Η πραγματική πρόθεση μας ήταν να κουβεντιάσουμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τα μέτρα με τα rapid tests. Θέλαμε να κάνουμε έναν δημοκρατικό διάλογο αλλά μετά την αντίδραση του γυμνασιάρχη αναγκαστήκαμε να του βάλουμε χειροπέδες και να τον παραδώσουμε στο αστυνομικό τμήμα. Δεν γνωρίζαμε ότι εκείνη την στιγμή παρανομούσαμε» υποστήριξαν.

«Φώναζαν και όταν τους είπα “ρε παιδιά, άνθρωπος είναι, λυπηθείτε τον”, είπαν όπως βασανίζει τα παιδιά μας έτσι να βασανιστεί και αυτός τα υποχρεώνει να βάζουν δηλητήρια στη μύτη και να φοράνε μάσκα» σημείωσε ο Αντώνης Γιοβανόπουλος, πατέρας μαθητή του γυμνασίου της περιοχής, ο οποίος περιέγραψε μιλώντας στο MEGA όσα έζησε αλλά και τη στιχομυθία που είχε με τους συλληφθέντες.

Στόχος και ο λυκειάρχης

Όπως λένε μαθητές και εκπαιδευτικοί φαίνεται ότι το τάγμα αρνητών σχεδίαζε επί ημέρες την εισβολή στο σχολείο. Είχαν προγραμματίσει έφοδο που τελικά ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ στόχος τους ήταν και ο λυκειάρχης που όμως χθες καθυστέρησε να πάει στο σχολείο. «Έψαχναν και εμένα όταν έγινε η επίθεση. Εγώ τη γλίτωσα κατά λάθος, από σύμπτωση. Βέβαια και γνωρίζω κάποια άτομα της επίθεσης» τόνισε ο Γιώργος Γκαϊτατζής.

Οι 11 συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ