“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της Realnews

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς και της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε το δημοσίευμα της Realnews της Κυριακής για τη δράση της οργάνωσης “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”.

της Άννας Κανδύλη

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοφορίας.

Την ίδια ώρα με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, ξεκίνησε επίσης έρευνα στο πλαίσιο της οποίας, θα διερευνηθεί αν η δράση της ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” και άλλων ομάδων που φέρονται να δρουν σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής, έχει επεκταθεί και σε περιοχές της Αθήνας.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι, εκτός της εγκληματικής οργάνωσης, η διέγερση σε ανυπακοή, η παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews της Κυριακής που προκάλεσε την διπλή εισαγγελική παρέμβαση, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι, φέρονται να έχουν οργανώσει ακόμα και στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις με όπλα.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται απεικονίζονται συνολικά δέκα άτομα, οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες, ντυμένα ομοιόμορφα με στρατιωτική παραλλαγή να κρατούν όπλα. Πρόκειται για πολεμικά όπλα, όπως αυτόματα Μ16 με οπλοβομβίδα, το στρατιωτικό τυφέκιο G3, ένα πολεμικό πιστόλι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φωτογραφίες ελήφθησαν σε απομακρυσμένη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, για τις εικόνες αυτές σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει έρευνα από τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ