“Θα σας σκοτώσουμε” – Τι καταγγέλλει η φοιτήτρια που δέχτηκε επίθεση από ακροδεξιούς

Επίθεση από ακροδεξιούς δέχτηκε μία φοιτήτρια, έξω από την Πανεπιστημιούπολη, το βράδυ της Πέμπτης. Το περιστατικό συνέβη ανήμερα της επετείου για τη συμπλήρωση ενός έτους από την ιστορική απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και του διευθυντηρίου της.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η φοιτήτρια, η επίθεση έγινε λίγη ώρα έπειτα από την ολοκλήρωση των αντιφασιστικών εκδηλώσεων με αφορμή τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρει, δύο άτομα την πλησίασαν, την πέταξαν σε μία κολώνα, την έβρισαν και απείλησαν “θα σας σκοτώσουμε”.

Συγκλονίζει η περιγραφή της φοιτήτριας

“Με πλησίασαν δύο φασιστοειδή, ο ένας με πέταξε βίαια σε μια κολώνα που υπήρχε εκεί πάνω στη στάση και ο άλλος με άρπαξε από το χέρι και άρχισαν να με βρίζουν” αναφέρει η Εύα Ντόκου στην κάμερα του ΟΡΕΝ. “Μου έλεγαν «τι συλλαλητήρια, άπλυτα, θα σας γ@@@, θα σας σκοτώσουμε, που τολμάτε να κάνετε και εκδηλώσεις”, τονίζει η φοιτήτρια, που έχει εμφανή σημάδια από χτυπήματα στο πρόσωπό της.

Συνεχίζοντας, περιγράφει πως “με πετάξαν βίαια στην κολώνα πίσω μου με αποτέλεσμα να χτυπήσω την πλάτη και το κεφάλι μου και ο ένας με άρπαξε από το μπράτσο και μου φώναζε και με έβριζε”.

Την επίθεση σε βάρος της φοιτήτριας κατήγγειλε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), καλώντας τους φοιτητές να δώσουν “δυναμικό παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Οκτώβρη, στο ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, για να ξηλώσουμε τις φασιστικές συμμορίες-απομεινάρια της Χρυσής Αυγής, για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ