Τέσσερις μήνες σκορπούν τρόμο, σφαίρες και θάνατο

Τέσσερις μήνες σκορπούν τρόμο, σφαίρες και θάνατο

Από τα τέλη Μαρτίου έχει ξεκινήσει ένα απίστευτο ανθρωποκυνηγητό σε ολόκληρη την Ελλάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των 11 δραπετών των φυλακών Τρικάλων.

Όλα ξεκινούν στις 22/3 όταν κακοποιοί που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα επιτίθενται στους εξωτερικούς φύλακες των φυλάκων με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.

Μέσα όμως στο σωφρονιστικό κατάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη απόδραση από 12 άτομα. Ένας δεν καταφέρνει να βγει από τη φυλακή και συλλαμβάνεται από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Οι υπόλοιποι είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητα, φεύγουν από την περιοχή.

Δύο από τους δραπέτες συλλαμβάνονται από την ΟΠΚΕ μια ήμερα μετά στην περιοχή Κρηνίτσα Τρικάλων, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τις φύλακες.

Μια μέρα μετά ένας ακόμη δραπέτης εντοπίζεται και συλλαμβάνεται σε αγροτική περιοχή στα σύνορα των νομών Λάρισας και Τρικάλων. Ο σκληρός πυρήνας, όμως, των δραπετών έχει καταφέρει να ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό.

Πυροβολισμοί στην Εθνική Οδό

Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής εισβάλλουν σε ένα εστιατόριο και κλέβουν ένα αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί τους εντοπίζουν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και ξεκινά καταδίωξη. Οι δραπέτες δεν διστάζουν να πυροβολήσουν με αποτέλεσμα μια από τις σφαίρες των κακοποιών να σκοτώσει την 25χρονη Κατερίνα στα Ίσθμια την ώρα που επέστρεφε με το αυτοκίνητό της από τη δουλειά.

Αμέσως δυνάμεις των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και της ασφάλειας στήνουν μπλόκα για τον εντοπισμό τους, ωστόσο οι δράστες καταφέρνουν να κλέψουν ένα λευκό βαν και να διαφύγουν από την περιοχή.

Πυροβολισμοί στη Μάνδρα

Στις 18 Απριλίου περιπολία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίζει έναν όχημα το οποίο τους κινεί την περιέργεια. Πρόκειται για τους δραπέτες που για μια ακόμη φόρα πυροβολούν, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος. Καταφέρνουν να ξεφύγουν και το αμάξι εντοπίζεται μετά από μέρες στο Κρυονέρι.

Σύλληψη του Λίτα στο Περιστέρι

Τη Μεγάλη Εβδομάδα ένας από τους δραπέτες, ο Ερμάλ Λίτα, μαζί με έναν ακόμη δραπέτη πραγματοποιούν ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι.

Ένας από τους εργαζόμενους χτυπά τον συναγερμό και αμέσως στο σημείο φτάνουν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο κακοποιός ρίχνει προς τους αστυνομικούς τρεις χειροβομβίδες οι οποίες δεν εκρήγνυνται. Λίγα μέτρα παρακάτω συλλαμβάνεται.

Ληστεία σε τράπεζα της Λάρισας

Ο Κάλα Κλεμέντ, δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, ήταν ένας από τους δράστες που στις 16 Μαΐου πραγματοποίησαν ληστεία-μαμούθ σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λάρισα με λεία ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πραγματοποίησαν τη ληστεία χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης ταυτοποιήθηκε ο ένας και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για δραπέτη των φυλακών Τρικάλων.

Μαζί του ήταν και ένας άλλος δραπέτης, με τις αρχές να θεωρούν πως και οι δύο έχουν διαφύγει στην Αλβανία.

Νεκρός αστυνομικός στο Δίστομο

Στις 17 Ιούνιου η αστυνομία στο Δίστομο δέχεται καταγγελία για την παρουσία τεσσάρων ατόμων που κινούνται πεζά και είναι οπλισμένοι.

Στο σημείο φτάνει ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας με τους επιβαίνοντες να ακινητοποιούνται από τους δραπέτες.  Μετά από λίγα λεπτά, ένα ακόμη περιπολικό φτάνει στην περιοχή. Οι δραπέτες πυροβολούν και από τις σφαίρες πέφτει νεκρός ένας αστυνομικός.

Ανθρωποκυνηγητό στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας

Οι αστυνομία μετά τη δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο αποφασίζει να πραγματοποιήσει επιχείρηση που δεν έχει προηγούμενο για τον εντοπισμό των επικίνδυνων κακοποιών.

Στρατός, λιμενικό και αστυνομία αρχίζουν το κυνήγι των δραπετών. Τελικά ένα τηλεφώνημα που εντοπίζει κοριός της ΕΥΠ στην περιοχή της Κόνισκας προδίδει τους δραπέτες όπου σε ενέδρα των ΕΚΑΜ πέφτει νεκρός ο Λίκα Σινάνι και ο θείος του.

Πουθενά όμως ο αρχηγός Μαριάν Κόλα και το πρωτοπαλίκαρό του Ιλίρ Κούπα.

Πυροβολισμοί στην Άρτα

Τρεις ημέρες μετά οι δύο κακοποιοί κλέβουν ένα αυτοκίνητο από το χωριό Παραβόλα Αγρινίου. Αυτό που θέλουν πλέον είναι να φύγουν στην Αλβανία. Εντοπίζονται όμως σε ένα μπλόκο στην Άρτα όπου για μια ακόμη φορά πυροβολούν κατά των αστυνομικών. Τελικά καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι τη Θεσπρωτία και συγκεκριμένα στην Παραμυθιά.

Εκεί κρύβονται για δύο εβδομάδες. Τελικά, σήμερα αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους για την Αλβανία, όμως εντοπιστήκαν από αστυνομικούς με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο Μαριάν Κόλα. Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα που βρίσκεται στην περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ