Τέμπη: Το μοιραίο σήμα του σταθμάρχη στον μηχανοδηγό – «Περνάς το κόκκινο φωτόσημο έως και είσοδο Νέων Πόρων»

Μοιραία φαίνεται πως ήταν η εντολή του σταθμάρχη Λάρισας στον μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62, στην πορεία προς την τραγωδία που σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης στα Τέμπη.

Στο χειρόγραφο καταγραφικό έχει γραφτεί το σήμα του σταθμάρχη στον μηχανοδηγό του τρένου: «ΛΑΡ 62 (η μοιραία αμαξοστοιχία) περνάς κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως και είσοδο Νέων Πόρων». Πρόκειται για την εντολή που δόθηκε στον οδηγό, ο οποίος καλείται να ακολουθήσει επακριβώς τα λεγόμενα του σταθμάρχη διότι το σύστημα δεν είναι αυτοματοποιημένο.

«Ήταν η κακιά ώρα» είπε στην προανακριτική απολογία

Αύριο, Πέμπτη, θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα ο σταθμάρχης της Λάρισας που έχει συλληφθεί για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την προανακριτική του απολογία παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος αποδίδοντάς το στην «κακιά ώρα».

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων (κακούργημα), το οποίο με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη έως και ισόβια. Επίσης, για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Με εντολή του εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, που από την πρώτη στιγμή εποπτεύει τις έρευνες, η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα, λόγω της μείζονος σημασίας της ερευνώμενης υπόθεσης. Με εντολή του επίσης ο εισαγγελέας πρωτοδικών παρίσταται διαρκώς στον τόπο της τραγωδίας ενόψει της σύνταξης αυτοψίας από την Τροχαία της Λάρισας, η οποία θεωρείται κρίσιμο στοιχείο για τη συνολική αξιολόγηση της υπόθεσης ως προς τις αιτίες και τους υπεύθυνους της τραγωδίας.

Σύμφωνα με την εντολή που έδωσε από την πρώτη στιγμή του πολύνεκρου δυστυχήματος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, οι έρευνες θα πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα και προς κάθε κατεύθυνση ούτως ώστε να βρεθούν οι αιτίες και να αποδοθούν οι ευθύνες για την πρωτοφανή τραγωδία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ