Τέμπη: Tο κατηγορητήριο κατά Αγοραστού για το μπάζωμα – «Δεν ζήτησε συναίνεση των αρμοδίων δικαστικών αρχών»

Νέες αποκαλύψεις για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και το μπάζωμα του χώρου, έναν χρόνο μετά το δυστύχημα που συγκλόνισε και συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Το Star μετέδωσε σήμερα έγγραφα, που καταδεικνύουν ότι σε πρώτο επίπεδο η δικαιοσύνη «δείχνει» τον πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για το μπάζωμα του χώρου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας φέρεται να μπάζωσε τον χώρο όπου έγινε η μετωπική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών, χωρίς να ενημερώσει τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως είχε υποχρέωση.

Όπως μεταδόθηκε, η εντολή για να μπαζωθεί ο χώρος δόθηκε τρεις ημέρες μετά την εθνική τραγωδία, ενώ ήδη είχε αναλάβει η Εισαγγελία Λάρισας την έρευνα, επομένως οι δικαστές είχαν τον πρώτο λόγο για οποιαδήποτε ενέργεια τόσο σημαντική.

Το κατηγορητήριο για τον Αγοραστό

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, το κατηγορητήριο αναφέρει για τον Κώστα Αγοραστό:

«Κατά παράβαση του υπηρεσιακού του καθήκοντος και χωρίς να ζητήσει την συναίνεση των αρμοδίων δικαστικών αρχών, έδωσε εντολή στον διαχειριστή της επιχείρησης να προβεί σε επίστρωση του δρόμου στο χώρο με χαλίκια – υλικά 3Α και Ε4  και επίστρωση τμήματος με τριμμένη πίσσα, παρεμβαίνοντας έτσι αυθαίρετα και αλλοιώνοντας τον τόπο του συμβάντος».

Η κατάθεση εργαζόμενου

Χαρακτηριστικό για το τι έγινε εκείνη την ημέρα των εργασιών είναι ότι υπάλληλος της τεχνικής εταιρείας, που συμμετείχε στο έργο κατέθεσε τα εξής:

«Όσα κυβικά χώμα απομακρύναμε για να καθαρίσουμε το χώρο (ξύλα, πουρνάρια, χόρτα, θάμνοι) ήταν περίπου 300 κυβικά (20 φορτηγά) τα οποία και εναποθέσαμε σε ένα δικό μας ιδιόκτητο οικόπεδο, με εντολή της Πυροσβεστικής. Όσα χαλίκια είχαμε ρίξει, με εντολή της Περιφέρειας, τα στρώσαμε, ρίξαμε τρίμμα πίσσας τύπου 3Α και το διαμορφώσαμε για να γίνει και ένα εκκλησάκι εκεί για τα θύματα».

Όπως μεταδόθηκε, ο κ. Αγοραστός καταθέτει με υπόμνημά του, μεταξύ άλλων ότι «εκτελούσα εντολές και είχα υποστηρικτικό ρόλο», χωρίς όμως να δίνει σαφή απάντηση για το ποιος του έδωσε την εντολή για το μπάζωμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ