Τέμπη: «Θέλουμε να διαλευκανθούν τα πάντα» λέει πατέρας θύματος – Πότε θα βγει το αρχικό πόρισμα των τεχνικών συμβούλων

Σε δύο με τρεις εβδομάδες εκτιμάται ότι θα βγει ένα πρώτο πόρισμα των τεχνικών συμβούλων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπως εκτίμησε ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας θύματος της πολύνεκρης τραγωδίας. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να πέσει άπλετο φως στα αίτια που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα, σημειώνοντας ότι σκοπός των συγγενών των θυμάτων είναι «να διαλευκανθούν τα πάντα».

Έτρεξαν μέχρι τα Τέμπη για τα θύματα του δυστυχήματος – Με μαύρα περιβραχιόνια και λουλούδια

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο κ. Αντώνης Ψαρόπουλος διευκρίνισε ότι «θέλουμε να συνδράμουμε στο τιτάνιο έργο της Δικαιοσύνης. Θέλουμε να βοηθήσουμε στη διερεύνηση όλων των πτυχών αυτής της υπόθεσης. Πρέπει να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια που προκάλεσαν την σύγκρουση αλλά και τα αίτια που ακολούθησαν και προκάλεσαν το θάνατο τόσων ανθρώπων. Θέλουμε να διαλευκανθούν τα πάντα. Σίγουρα δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης ως προς τους ήδη διορισμένους πραγματογνώμονες. Καλό θα ήταν όμως να υπάρξει και μια βοήθεια πέραν απ’ αυτούς που έχει διορίσει η πολιτεία».

«Δεν θα μείνουμε μόνο σε κάποιες διαπιστώσεις που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει αντιληφθεί το ποιος φέρει και σε ποιο σημείο φέρει ευθύνη», συμπλήρωσε.

Θεσσαλονίκη: Επιμνημόσυνη δέηση στον ΟΣΕ για τους νεκρούς της τραγωδίας στα Τέμπη

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «εμείς θέλουμε να διερευνηθεί από άκρη σε άκρη αυτή η υπόθεση, γιατί έτσι θα διευκολυνθεί το έργο της Δικαιοσύνης και έτσι θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις και έτσι τελικά θα αποδοθεί Δικαιοσύνη. Είναι κάτι το οποίο το χρωστάμε στα παιδιά που χάθηκαν, στους ανθρώπους που χάθηκαν, στους εργαζόμενους που χάθηκαν. Σε όλους».

Εξέφρασε την πίστη του ότι «εξαιτίας αυτής της διερεύνησης, ενδελεχέστατης διερεύνησης θα βελτιωθούν και κάποιες συνθήκες μεταφοράς των πολιτών εφεξής».

Τραγωδία στα Τέμπη: Κι άλλα πρόσωπα μπαίνουν στο «κάδρο» του εφέτη ανακριτή

Ερωτηθείς για το πότε πρόκειται να εκδοθεί μια προκαταρκτική αναφορά από τις έρευνες των τεχνικών συμβούλων, ο ίδιος τόνισε πως «κατ’ εκτίμηση, όχι δεσμευτική, πιστεύω ότι σε δύο με τρεις εβδομάδες θα υπάρχει ένα καταρχήν πόρισμα».

Διευκρίνισε, όμως, πως «επειδή οι παράμετροι αυτής της υπόθεσης είναι πάρα πολλές, θα γίνει ενδελεχέστατη διερεύνηση των πάντων όχι μόνο των συνθηκών του ατυχήματος αλλά και άλλων παραμέτρων της καταλληλότητας φερειπείν των συρμών είτε της εμπορικής είτε της επιβατικής αμαξοστοιχίας και άλλων μέτρων ασφαλείας που ενδεχομένως θα έπρεπε να τηρηθούν, τηρήθηκαν, δεν τηρήθηκαν. Αυτά είναι όλα προς διερεύνηση».

«Εγώ δεν είμαι ειδικός, είμαι δικηγόρος και είμαι και πατέρας και αντιλαμβάνομαι τον πόνο, την αγωνία και την επιθυμία τόσων ανθρώπων συγγενών που έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και των τραυματιών, οι οποίοι έχουν υποστεί σαφώς σαφέστατα ψυχικά τραύματα. Είναι για μένα σκοπός ζωής», κατέληξε ο κ. Ψαρόπουλος.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ