Τέμπη: Τα κλειστά φέρετρα «γέννησαν» αμφιβολίες – Γονείς θυμάτων ζητούν νέα εξέταση DNA

Αμφιβολίες έχουν προκαλέσει τα κλειστά φέρετρα που παίρνουν οι συγγενείς των θυμάτων που χάθηκαν στα Τέμπη, σύμφωνα με τον δικηγόρο Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, που έχει αναλάβει οικογένειες νέων παιδιών που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Τέμπη: Τι είπε ο σταθμάρχης στην απολογία του για το δυστύχημα – Οι κινήσεις του πριν από τη φονική σύγκρουση

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» υποστήριξε πως «υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς που εκπροσωπώ εάν και κατά πόσο η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα και τα μέλη που έχουν σταλεί στους συγγενείς, εάν όντως ανήκουν στα παιδιά τους. Η κυρία ανακρίτρια έκανε το αίτημα κάποιων συγγενών δεκτό και αναμένεται η διάταξη».

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του κ. Θεοδωρόπουλου, υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν κάνει κηδείες γιατί περιμένουν να γίνει εκ νέου εξέταση DNA.

Τέμπη: Ρίγη συγκίνησης από τα μηνύματα στο σχολείο του 15χρονου Παναγιώτη στην Θεσσαλονίκη

«Υπάρχει μία εντολή να μην ανοιχθούν από τους συγγενείς τα φέρετρα» σημείωσε ο γνωστός δικηγόρος υποστηρίζοντας: «Καταφύγαμε στην κυρία ανακρίτρια για να καταφέρουμε να διενεργήσουμε το τεστ DNA».

«Αυτό μου έχουν μετέφεραν οι γονείς, ότι υπήρχε εντολή να μην ανοιχτούν τα φέρετρα» πρόσθεσε εκτιμώντας πως «δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό αυτό, γιατί ο κάθε συγγενής έχει δικαίωμα να δει τι βρέθηκε από τον άνθρωπό του».

Τέμπη: Σταθμάρχης για τα ρεπό του τριημέρου – Το πρόγραμμα βαρδιών του Μαρτίου και τα νέα ερωτήματα

«Από αυτούς που εκπροσωπώ σίγουρα πέντε κηδείες δεν έχουν γίνει» εξήγησε ο δικηγόρος γιατί οι γονείς ζητούν νέα εξέταση DNA.

«Έχουμε ήδη καταθέσει υποστήριξη της κατηγορίας για τους συγγενείς και αναμένουμε και τον ειδικό Εφέτη να οριστεί για να μπορούμε να ορίσουμε τους δικούς μας πραγματογνώμονες. Εκτός από αυτούς που θα ορίσει το κράτος έχουμε και εμείς την δυνατότητα να ορίσουμε τους δικούς μας», συμπλήρωσε.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ