Τέμπη: Στο «μικροσκόπιο» τα βαγόνια – Μεταφέρονται σε ειδικό χώρο για να εξεταστούν από πραγματογνώμονες

Απομακρύνθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής από την περιοχή του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και το τέταρτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο για τυχόν στοιχεία και προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, το βαγόνι φορτώθηκε σε φορτηγό νταλίκα και μεταφέρθηκε στον ειδικό χώρο του ΟΣΕ, όπου όλα τα συντρίμμια θα εξεταστούν από ειδικούς.

Αυτήν την ώρα γίνονται εργασίες ανύψωσης και μεταφοράς και του έκτου βαγονιού, ενώ τα υπόλοιπα θα μετακινηθούν πιθανότατα πάνω στις ράγες της γραμμής καθώς δεν παρουσιάζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής από υπαλλήλους και μηχανικούς που εργάζονται πυρετωδώς από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πού μεταφέρονται στα βαγόνια

Στη θέση Κουλούρι, κοντά στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στη Λάρισα στήνεται ένα άτυπο επιχειρησιακό κέντρο προκειμένου να φτάσουν όλα τα κομμάτια από το μοιραίο τρένο.

Όσον αφορά στις έρευνες, οι κάμερες ασφαλείας του ΟΣΕ, θα δείξουν όλες τις κινήσεις του σταθμάρχη και θα επαληθεύσουν ή θα διαψεύσουν όλες αυτές τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πχ αν ο 59χρονος μετακινήθηκε από το σταθμαρχείο ή αν κάποιος είχε βάλει μουσική.

Επίσης, από την έρευνα από το καταγραφικό θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευστεί αν λίγη ώρα πριν από το μοιραίο λάθος που στοίχισε δεκάδες ανθρώπινες ζωές, είχε γίνει και ακόμη ένα λάθος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ